Lányom 13 éves. Teljesen az internet rabja. Naponta 4 de olykor 6 órát is gépezik. Alig tudom "elrángatni" a gép elől. Teljesen megvagyok ijedve. Ez már függőség szerintem. Mit csináljak?
Szerintem is korlátozd le. Nem kell elrángatni, csak kikapcsolod a wifit vagy kihúzod a kábelt és kész. Kolléganőm reggel elvitte magával a billentyűzetet és az egeret a munkahelyére. Mondjuk a gyerek megoldotta....
De a korlátozás mellett segítsd, hogy valamivel lefoglalja magát. Sport, kézműveskedés, tánc, bármi.
ja, anyám nekem is elvette a klavit meg az egeret :)
adj neki házimunkát, fáraszd le, ha kell segíts neki tanulni, kérdezd ki a leckét.
ha mindezzel kész van, akkor 1 óra gépezés esténként engedélyezve.
ha lustul, kifogást keres a feladatok elvégzése helyett, akkor modem fiók aljára, gépen maximum word és excel ha szüksége van rá.
nem finomkodni kell vele, hanem lefektetni a szabályokat, és következetesen betartatni. valamit valamiért, ahogy jóanyám mondogatta kamasz koromban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!