Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan szabaduljak meg a...

Hogyan szabaduljak meg a gépfüggőségemtől?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy sokat gépezem és sokszor értelmetlen dolgok miatt is itt tudok lenni órákat. Azt is el szeretném érni, hogy ne függjek ennyire a Facebooktól. Idegesít az, amit a főoldalon látok, a sok ostoba kiírás, képek, meg minden. Csak azért nézek fel, hogy van-e üzenetem (sokszor előfordul), esetleg az értesítés, meg egy-két csoport (párt, osztálycsoport, ilyen jellegűek).

Továbbá a Youtube is eléggé le tud kötni, ha úgy adódik.

Ezenfelül az is el veszi az időmet, ha éppen abban a hangulatomban vagyok, hogy akkor most csináljak-e blogot ismét, vagy sem. Meg az, hogy minden régi felhasználómat töröljem, ahonnan lehetséges, a régi oldalaimat (kettő) szépen letakarítsam és ilyenek.

Az olyan jellegű válaszok nem segítenek, hogy szépen fogjam magam, kapcsoljam ki a gépet, álljak fel és húzzak ki a szabadba. Sok minden mást tudnék csinálni, de vagy fáradt vagyok hozzá, de annyira még nem mondjuk, hogy aludjak, vagy nincs hozzá hangulatom és ilyenek. A másik meg az, hogy telefonról is tudok internetezni (wifi, mobilnet).

Szóval valami hosszabb "diéta" kéne. (Erről a dologról ez jutott eszembe. Akinek van ötlete ehhez, írja meg bátran.)

Egyébként hétköznaponként nem nagyon gépezek, mert időm nem engedi, mivel napi 7-8 órám van, plusz esetleges szakkörök, meg az utazás is elvesz naponta majdnem 2 órát. De esténként van az, hogy ideülök, esetleg telefonról nyomatom sokáig. Vagy olykor tanulás helyett.

16/L

2013. szept. 7. 14:03
 1/5 anonim ***** válasza:
82%
Pedig szépen fog magad és kapcsold ki. Csak akaraterő kérdése. Vegyél a kezedbe egy könyvet, menj el biciklizni, stb...
2013. szept. 7. 14:20
 2/5 anonim ***** válasza:
78%
Hétvégén találkozz bnőiddel és csináljatok vmit. Azt meg nem tartom problémának hogy hétköznap sok teendő után gépezel (leszámítva h tanulás helyett), mások ilyenkor tv-znek ami szerintem rosszabb. Amúgy meg ha van net a telódon akkor nem kell nézegetni az fb-t mert úgyis prüntyög ha üzenet van vagy vmi :D
2013. szept. 7. 14:41
 3/5 anonim ***** válasza:
89%

Ilyenkor azt mérlegeld magadban, hogy mivel csinálsz magadnak több hasznot: azzal, ha Facebook-ot bámulod értelmetlenül, vagy ha tanulsz. Vagy esetleg próbálj céltudatosabb lenni: "azért lépek fel Facebook-ra, mert csak megnézem az értesítéseim és nem azért mert értelmetlen posztokat akarok nézegetni." Ezenkívül ne bocsátkozz értelmetlen céltalan kommunikációba mert gyakorlatilag azzal is megy fölös legesen az idő és később esetleg úgy fogsz gondolkodni hogy "hát hasznosabban is eltölthettem volna ezt a sok időt".

Vagy keress rá hasznosabb dolgokra is pl. receptek, könyvek stb. vagy tanulj valami új hobbyt pl. kertészkedés, horgászat, programozás vagy bármi ami neked tetszik.

2014. jún. 11. 17:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Egy olyan szülő kellene neked aki csak a tanulás és a rádszabott munka után engedi hogy gépez es meg szabná neked hogy naponta 2-3 órát gépezhetel !

És már nem lenne ezel bajod.

2014. szept. 1. 18:03
 5/5 anonim ***** válasza:

Pont azért vagy fáradt, mert a gép előtt tespedsz. Állj fel, kicsit tornázz, mozgasd meg magad (pár percet csak) és utána máris máshogy látod a dolgokat. Utána már nem leszel fáradt.

(nálam ez mindig használ)

2014. dec. 29. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!