Hogyan lehetne lazább a felfogásom, viselkedésem?
Sziasztok!
17 éves lány vagyok, és mostanában elég sok zűr van körülöttem (nem elsősorban tini problémák), amik teljesen kiborítanak, sokszor érzem magam depressziósnak, nagyon sokat sírok és szenvedek. Ha valami rossz dolog történik, sokszor az is nagyon megvisel. Vannak olyan ismerőseim, akik nagyon lazák, jófejek, és hamar túlteszik magukat az esetleges kudarcokon. Hogyan lehetnék én is olyan?
Tudom, hogy kis dolognak tűnik, meg "kit érdekel a más baja", de örülnék, ha valaki segítene, mert lassan tényleg kezdek beleőrülni is a dolgokba.
Köszönöm előre is!
Abban ne legyél biztos, hogy hamar túlteszik rajta maguk. Lehet, hogy kifelé ezt mutatják, de nagy az esély, hogy belül szenvednek. Szerintem kevés olyan ember van, aki képes gyorsan túllépni a nagyobb bajokon.
Amúgy igen egyszerű (legalábbis nekem), tedd fel magadnak a kérdést: Mi változik akkor, ha folyamatosan csak szenvedsz, depressziós vagy? Semmi. A dolgok akkor változnak ha teszel ellene, cselekszel; nem pedig bezárkózol.
Amúgy mi az a sok zűr?
Ha valami bánt, add ki magadból, vagy fogadd el. A lényeg, hogy ne maradjon benned tüske.
Nagyon leegyszerűsítve a dolgot, két lehetőség van ha történik valami rossz:
1. Te tehetsz róla
2. Nem te tehetsz róla
Ha te tehetsz róla, az nagyon jó, mert akkor meg is tudod oldani. Gondold át, mit kellett volna máshogyan csinálnod, és már az meg fog nyugtatni, hogy legközelebb nem fordulhat elő, mert jobban fogsz reagálni.
Ha nem te tehetsz róla, akkor meg nem is tudsz mit csinálni. Felesleges idegeskedni. Állj odébb, és tudd, hogy aki neked rosszat okozott, az általában a saját életét keseríti meg, nem a tiédet, és értékeld, hogy te nem csinálod magadnak a bajt, úgyhogy boldogabb vagy mint ő. Így lerendeződik a dolog magadban.
Nálam így megy a problémák kezelése, és eddig ez a módszer nagyon bejött. Tudatosan kell mindent csinálni, odafigyelni ezekre, és akkor nincs felesleges idegeskedés.
Persze vannak szomorú dolgok, mint pl a gyász, vagy más nagy veszteségek. Ezeken sajnos nem ilyen egyszerű túltenni magunkat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!