Ugye, hogy lehet halláskárosodást szerezni egy 3-4 rockkoncerttől az első sorokban hallgatva?
Ezen vitatkoztam tegnap az osztálytársammal. Hogy tuti káros a hallásnak ennyire erős zene órákon át, és 3-4x minimum! Azt mondja Jó hülye vagyok, akkor az összes zenésznek már süketnek kellene lennie. Mire mondom, hogy a füldugóról/ a hangfalak MÖGÖTT játszásáról hallott-e már.
Én voltam ilyen koncerten, ami rendes nagy volt, több ezer embernek játszottak az első pár sorban álltam, és miután 3-4 órát végig zúzták, zúgott a fülem órákon át!
Erre azt mondja a gyerek, hogy mert "sz** a füled!"...
Ugye, hogy káros a fülnek, egy 3-4 ilyen nagy több ezres több tízezres koncert az első pár sorban állva a hangfalak előtt órákon át?
Akkor miért zúgna az ember füle, ha nem káros?
naná, hogy káros. Nagy koncertrejárós voltam, de az én hallásomat nem az tette tönkre.
Én zenélek is, és a nagy baj, hogy kis próbatermekben nagy hangerővel heti rendszerességgel órákon át zenéltünk, éveken át. Mára a magas hangokat elég tompán hallom a mélyeket meg inkább nem.
Ha ő csak közönségként van ott, magyarán közelsincs minden nap, de még minden héten sem koncert, az hosszútávon nem hiszem, hogy problémát okozhat. Lehet, hogy még másnap súgni fog a füle, nekem is volt olyan, de amúgy tökéletes a hallásom (évente vizsgálják nekem, mert kell az EÜ könyvemhez).
De ha valaki zenész, hangosító, világosító, lényeg, hogy szinte nap mint nap ott van a hangszóró mellett, akkor már bőven lehet káros. Szerintem.
Igen,lehet káros,főleg a hirtelen robbanásszerű hangok ártanak,így pl.a dob.És igen,aki nem használ füldugót az így járhat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!