Mi legyen ha adottak a feltételek a boldogsághoz, de mégsem vagyok az?
7/10-nek!
Nem azèrt kell szülni,hogy a szar èletböl így akarj kikecmeregni,nem is azèrt mondtam!
Az ember tàrsas lèny!Lehet te mèg nem vagy annyi idõs...De ahogy megy az idö,vàltoznak az ember igènyei is.Míg fiatalon a bulizàs az èleted,de kèsöbb nem leled benne örömöd,ès olyan dolgok utàn nèzel ami boldoggà tesz.A csalàdalapitàs meg ez èlet rèsze.Boldog voltam egyedül?Igen,mert akkor egyedül akartam lenni,ès èlni az èletem.Most màr nem lennèk boldog egyedül....Persze vannak problèmàk a mindennapi èletben amiket meg kell oldani,ès mindig is voltak,lesznek is.MINDENKINEK magànak kell ràjönni mit szeretne,mi teszi boldoggà.Kit ez,kit az! De az apró örömöket is èszre kell venni,ès nem lehet az ember mindig elègedetlen,mert akkor sesem lesz boldog!
Az nálam se probléma hogy nem veszem észre az apróbb örömöket, azonban valahogy rosszul működök és ezekről el is feledkezem ellentétben a negatív élményeimmel, amik viszont folyamatosan gyűlnek az elmémben (legalább 15 évre visszmenőleg).
A családalapítás pedig nem feltétlenül az élet része. Társas igényeket nem csak választott társsal és a vele nemzett utódokkal lehet kielégíteni. De ezt nem részletezem mert szerintem könyvet tudnék erről megtölteni.
Ès milyen negatív èlmènyeid vannak?Akàr 15ève is?
Csak azèrt kèrdem,hàtha segíthetek,illetve jobban àtlàtom.
Egyèpkènt folyton vannak negatív èlmènyei az embernek.Hogy milyen,mennyire veszi fel,az a kèrdès.Rohanó önzö vilàgban,ahol az embereknek nincs idö egymàsra,ès semmire,ez elkerülhetetlen sajnos.
Most mondhatnám azt, hogy a világ fenékig tejfel, és hogy minden úgyis tökéletes lesz, de nem teszem, mert nem lenne igaz.
Az igazság az, hogy az élet, amit élünk az baromira nehéz, sokszor talán nehezebb is, mint amilyen élvezetes. De van valami, ami genetikailag belénk van kódolva: ez a valami az életösztön. Bármi történjék, te akkor is legbelül élni akarsz majd, újra megpróbálni az egészet, és ezt senki nem veheti el tőled. Éppen ezért a legnagyobb szenvedést az öngyilkosság elkövetése okozza, hiszen az a legtermészetellenesebb dolog, amit az ember tehet (hangsúlyozom, hogy nem önfeláldozásról van szó).
És én úgy vagyok vele, hogy egyszer úgyis lesz, ami lesz, nem fogom feladni az életösztönömet, és mindenképp vesztesen távozni. Ha kitartasz, azzal már biztosan nyertél.
Kutakodj az életedben, mert valahol ott lesz a válasz, még ha elsőre talán nem is nyilvánvaló. Én nem tudom helyetted megválaszolni.
Nekem nem volt szuper gyermekkorom, engem sokat bántottak, a családból is, a szüleim nem értik, miért van emiatt hiányérzetem, de anyám pszichés beteg, apám meg szegénységben nőtt fel (de szerető családban).
Vannak céljaim, álmaim, teszek is értük, elértem dolgokat, nincs ugyan flancos életem, de büszke vagyok arra, hogy ezeket én értem el, és nem valami hátszél segített. Viszont a családban hiba van, és ez nagyon fáj, és ezt nem lehet pénzen megváltoztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!