Egy apuka mi a francnak vesz virágot Valentin napra a lányának? Szerelmes belé? Mert akkor irány a pszichiátria.
A Valentin nap a szerelmesek (meg a virágkereskedők...) ünnepe. Na most ha egy apuka virágot vesz a lányának akkor az a lány a szerelme?
Hát lehet, de egy kiskorú lánynál egy büntetendő, egy nagyobb lánynál is is erősen morális kérdés.
Vagy pszicghiátriai eset.
Nemde?
nincs apám.
lassan 10 éve halott.
érteni akarom.
érteni akarom, hogy ha van egy komplex szerv a fejünkben amit agynak hívnak azt vajon miért nem használja csak 100-ból 1 ember (és lehet még sokat mondtam)?
ez lenne a kérdés.
az én apám idősebb, elmúlt 60 ...
nem volt túl nagy divat ez az egész valentin nap régen, az emberek többségének semmit sem jelent.
apám kb úgy kezeli, mint a nőnapot...
hoz egy csokit, vagy egy szál virágot... nem azért mert ostoba, hanem mert neki a valentin nap semmit se jelent, de szeret minket és ha már ajándékozósdi van, akkor ad valamit.
plusz egy kisgyereknek lehet, hogy rosszul esik, ha a felnőtte kadnak egymásnak ajándékot, ő meg nem kap semmit...
(a kérdéssel kapcsolatban pedig az apa és nagykorú lánya közötti kapcsolat is törvénybe ütközik, nem csak morális kérdés)
ha neki semmit se jelent akkor nincs mit szépíteni: külső (vélt vagy valós) elvárás nyomán cselekszik.
vagyis csak PROTOKOLL a részéről az egész semmi több.
és ha csak protokoll, akkor épp a lényege veszik el: csinálja mintegy muszájból? de miért is? mert úgy ILLIK?
hát másért nem, csak ezért.
és innentől fogva semmi értelme.
ha egy ajándék nem szívből jön (és ha neki "semmit se jelent" az ünnep, akkor nem jöhet szívből) akkor meg minek az egész.
hanem mert neki a valentin nap semmit se jelent
Nem mindenki ismeri a Valentin-nap történetét (és nem csak azért, mert "majmolt nyugati ünnep", ismerek olyat, aki a farsang hátterét sem ismeri). Mikor én kicsi voltam, alapból azt jelentette a Valentin-nap, hogy Anyu és Apu vesznek valamit egymásnak, meg nekünk gyerekeknek. Nyilván nem csaptam fel ötévesen a nagylexikont, hogy mi fán terem ez az ünnep, így ez családi hagyomány lett.
Sőt, ahogy pénzt kerestem, a tesómnak is vettem apróságot, a barátaimnak meg csokit.
Kb. ez olyan, hogy ha jól tudom, a többség a karácsonyfát 24-én díszíti; mi Télapókor, 6-án állítottuk fel a fát, és egy hónapig áll. Mivel senkinek nem okozunk ezzel kárt, ezért senkinek sincs köze hozzá.
Szerintem ne akarj mindent megérteni, mert vannak olyan dolgok, amiket nem fogsz, azokat csak el kell fogadni. Mert ha ennyit nem tudsz feldolgozni, akkor még nagyon sok bosszúság fog érni az életben, hisz nem mindenki úgy éli az életét, mint te.
ez igaz.
de hát voltaképp ilyen alapon semmit se lehet megkérdezni, még azt se, hogy "hogy vagy?" mert végül is ehhez sincs senkinek köze.
ezért senkinek sincs köze hozzá.
De az a baj, hogy úgy tűnik, mintha megérteni akarnád, közben meg szétvet az ideg, hogy miért csinálja más máshogy.
Nyilván ha megkérdezed tőlem, hogy vagyok, nem leszel ideges a választól, és nem lesz nehéz megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!