Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti, hogy szerettek olvasni?...

Xma kérdése:

Ti, hogy szerettek olvasni? Digitálisan vagy inkább papír alapon könyvből?

Figyelt kérdés
A digitális könyveket én személy szerint jobban kedvelem olcsóbb, kényelmesebb csak egy probléma van, hogy nem birja a szemem egy idő után .

2014. febr. 4. 21:52
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Papír alapú könyvből. A digitálishoz akár ingyen is hozzá lehet jutni, de félóránál tovább nem bírom olvasni, mert nagyon megfájdul tőle a szemem.
2014. febr. 4. 22:44
 12/25 anonim ***** válasza:

Egyértelműen papír, de ez szakmai fertőzöttség is lehet. Lévén nyomdász vagyok. Van jó minőségű e-book olvasom, használom is, de jobban szeretem a nyomtatottat.

----

Milyen eszközzel olvasod az e-könyveket? Erre kifejlesztett kütyünek nincs önfénye, matt vagy selyemfényű a felülete. A betűk mérete tág határok között állítható, a betűköz, margó is, elforgatni is lehet a képernyőt.

2014. febr. 4. 22:52
 13/25 Mirk ***** válasza:
100%

Ebookom van, egyrészt mert mindent le lehet tölteni ingyen és nincs helyigénye így a könyveknek, másrészt pedig mert nincs pénzem igazi könyvekre. Aki igazán szeret olvasni, az tudja, hogy minden hónapban el lehetne költeni egy minimálbért a könyvesboltban és egy szatyorban elférne minden amit veszünk.

Azonban jobban szeretem az igazi könyveket, varázsa van számomra, főleg a kemény fedeles vaskos köteteknek. Már az is élmény, hogy a kezembe veszem és felütöm az első oldalt.

2014. febr. 4. 22:57
 14/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat :) úgy látom még mindig a könyv a nyerő de azt is látom, hogy anyagilag és olvasási hangulattól is nagyon függ.
2014. febr. 4. 23:12
 15/25 anonim ***** válasza:
Tény és való, hogy a digitális kényelmesebb, de én akkor sem tartom könyvnek azt. Könyv az, ami az én adómból telepített fából készített papírból készül :D. Szóval én csak a papír alapú könyveket tartom könyvnek, de azért neten is szoktam olvasni.
2014. febr. 4. 23:50
 16/25 anonim ***** válasza:
A "hagyományos" könyveket kedvelem :)
2014. febr. 4. 23:51
 17/25 SzilKa ***** válasza:

Digitálisan olvasok leginkább, mert sokat utazom, külföldre is és olyankor egy egész könyvtárat magammal tudok vinni elekronikusan. Persze jó az igazi könyv illata is, de én a könyv tartalmára vagyok kiváncsi, azt pedig átadja elektronikus formában is...

Egyébként meg elalvás előtt vágott már pofán rámboruló könyv, míg az iphone-om (azon olvasok) max kiborul a kezemből (oldalra fekve olvasok, így nem esik sokat). :)

Amelyik könyv nagyon megtetszik, azt igyekszem megvenni papírformában is.

2014. febr. 5. 00:04
 18/25 anonim ***** válasza:
Papír alapú könyvet jobban szeretek olvasni. Az e-könyvek nem tudják ugyanazt az érzést visszaadni. Ettől függetlenül olvasok én laptopon is jobb híján, mert nincs pénzem könyvet venni (majd egyszer ha nagy leszek és gazdag, szerzek e-book olvasót). De a kedvenc könyveim, sőt, képregényeim is itt sorakoznak a polcomon.
2014. febr. 5. 00:09
 19/25 anonim ***** válasza:
Mmmmm a könyv illata, a lapozás hangja, az esztétika, amit egy szoba polcain alkotnak... Ugyan még nem próbáltam e-book olvasót, mert nincs, de nem is túl nagy vágyam. Évente 8-10 könyvet olvasok csak, ennek a nagyját ünnepekre szeretem kérni. Arra is szoktam gondolni, hogyha egyszer gyerekem lesz, szívesen vezetném be igazi könyvekkel az olvasás birodalmába, mint sem digitális adathalmazokkal. Sokkal személyesebbek így tárgyként, kötődni lehet hozzájuk.
2014. febr. 5. 01:13
 20/25 Mark Fifth válasza:

Ha a konyv ingyen lenne soha nem olvasnek digitalisat...

Bantja a szemem, nehezebb kovetni, konnyen eltevedek benne + egy konyv szaga, fogasa, a lapozas elmenye.. errol ennyit ;) megyek oszt olvasok egy konyvet.

2014. febr. 5. 06:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!