Ha a boltban vásároltok és az eladótól kértek valamit, akkor pontosan mit mondtok?
Szeretnék kérni 5 zsemlét.
5 zsemlét.
5 zsemlét kérek szépen
stb.
Nem szoktam ötösél zsemlét venni, így nem tudom...de basszus, ez a kérdés milyen kérdés?! Unatkozol?
Annyira szép és gazdag a magyar nyelv, nem hiszem el, ilyen problémáid vannak, hogyan fejezd ki magad...
Dohányboltban: Szia, egy doboz sötétzöld szofit kérek szépen.
A sarki kisboltban: Szia! Gizikém, van papírtörlő? Hol találom? (erre ő "megkeresi") Kettőt legyél szíves.
Szupermarketben: Jó napot kívánok, elnézést, tudna segíteni? Sütőrumot szeretnék, nem találom. Vagy ha húspult, akkor Jó napot kívánok! 2 kg lecsókolbászt kérek szépen/szeretnék!
Egyébként szerintem bárhogy is kéred, csak annyi a lényeg, hogy ne csak úgy "odakaffantsd", hogy "5 zsemlét". Ennyivel azért illik megtisztelni az eladót.
bobtom! Végignéztem, de nem találtam benne az 5 zsemlét! Egy ilyen dumáért neked adnak???
Wazowski
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!