@21:18
Én akire "stréberként" emlékszek vissza a középsulis éveimből, arra felnőtt fejjel is azt mondom, hogy lehet ő majd akármilyen vezető, meg igazgató bárhol, csak egy értéktelen senki marad, akinek soha nem volt és nem is lesz élete.
Az én szótáramban a stréber nem az, aki szimplán jó tanuló. A stréber egy tág fogalom.
Aki jófej, kedves, vicces, de mindemellett jó tanuló, az nem stréber.
Viszont aki semmi mást nem csinál egész nap, csak tanul, meg görcsösen írja a leckéjét egyfolytában, meg más témája nincs is, csak a vizsgák, felelések, dolgozatok, és folyton idegeskedik, na az stréber.
Ha valaki csak szimplán nagyon okos, és nem kell neki sok tanulás a kitűnőhöz, az nem stréber, csak okos, és van egy kis jövőképe.
Aki viszont alapból nem egy intelligens jelenség, csak bemagolja az egész könyvet, az stréber.
Aztán, még egy szempont: Aki egyenrangúnak kezeli magát a diáktársaival, és csinálja a dolgát, az nem stréber.
A stréberek mindig a kiskedvencek, akik már akkor benyalják magukat az összes tanárnak, amikor azokkal még nem is volt órájuk.
Az én osztályomban van egy csaj, aki amint vége a tanórának, fut a tanárhoz, mutogatja neki a füzetét, megkérdezi még 20-szor a nyilvánvalót, esetleg még dicsérgeti is a tanárt, na az egy stréber, és ki nem állhatom.
Tehát a stréber nem attól stréber, hogy jó tanuló. A züllöttek is lehetnek jó tanulók, csak ez némi agykapacitást igényel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!