Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az a stréber?

Mi az a stréber?

Figyelt kérdés

2014. jan. 28. 21:13
 1/8 anonim válasza:
67%
Ezt azokra az emberekre mondják akik egyfojtába tanulnak mást se csinálnak.De ha a suliba ezt mondjak rad az jusson az eszedbe ,, most strébernek hivnak 20 év után meg főnöknek vagy igazgatónak" remélem segitettem
2014. jan. 28. 21:18
 2/8 A kérdező kommentje:
Hat en szeretek tanulni de nemcsak azt
2014. jan. 28. 21:20
 3/8 anonim ***** válasza:
57%
A stréber inkább az, aki hamarabb szerzi meg a tanároknak történő "benyalással" a jó jegyet, mint a tanulással, szorgalommal - persze azért készül is, rengeteget.
2014. jan. 28. 21:21
 4/8 anonim válasza:
80%
rám is néha mondják de csak azert mert irigyek tudjak hogy nem sokat szoktam tanulni oran megjegyzem. tojd le aki ezt mondja. nem csak tanulsz egyfojtaba ezt te is tudod.
2014. jan. 28. 21:27
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

@21:18

Én akire "stréberként" emlékszek vissza a középsulis éveimből, arra felnőtt fejjel is azt mondom, hogy lehet ő majd akármilyen vezető, meg igazgató bárhol, csak egy értéktelen senki marad, akinek soha nem volt és nem is lesz élete.

2014. jan. 28. 22:27
 6/8 anonim ***** válasza:
93%
Stréber az olyan ember, aki tanul, szorgalmas, de utáljuk.
2014. jan. 28. 22:46
 7/8 anonim ***** válasza:
59%

Az én szótáramban a stréber nem az, aki szimplán jó tanuló. A stréber egy tág fogalom.

Aki jófej, kedves, vicces, de mindemellett jó tanuló, az nem stréber.

Viszont aki semmi mást nem csinál egész nap, csak tanul, meg görcsösen írja a leckéjét egyfolytában, meg más témája nincs is, csak a vizsgák, felelések, dolgozatok, és folyton idegeskedik, na az stréber.

Ha valaki csak szimplán nagyon okos, és nem kell neki sok tanulás a kitűnőhöz, az nem stréber, csak okos, és van egy kis jövőképe.

Aki viszont alapból nem egy intelligens jelenség, csak bemagolja az egész könyvet, az stréber.

Aztán, még egy szempont: Aki egyenrangúnak kezeli magát a diáktársaival, és csinálja a dolgát, az nem stréber.

A stréberek mindig a kiskedvencek, akik már akkor benyalják magukat az összes tanárnak, amikor azokkal még nem is volt órájuk.

Az én osztályomban van egy csaj, aki amint vége a tanórának, fut a tanárhoz, mutogatja neki a füzetét, megkérdezi még 20-szor a nyilvánvalót, esetleg még dicsérgeti is a tanárt, na az egy stréber, és ki nem állhatom.

Tehát a stréber nem attól stréber, hogy jó tanuló. A züllöttek is lehetnek jó tanulók, csak ez némi agykapacitást igényel.

2014. jan. 29. 16:16
 8/8 anonim válasza:
100%
Aki nagyon sokat tud sokat tanul arra mondják hogy stréber... de szerimtem az ne stréberség csak inteligencia...
2014. jan. 30. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!