Miért bunkók a budapestiek?
szerintem sem a pestiek, sem a vidékiek nem bunkók, csak más az életstílusuk, másképp állnak egy idegenhez egy kis vidéki faluban, másképp egy budapesti plázában.
fővárosi vagyok, nem tartom magam bunkónak, aki segítséget kér azt útba igazítom, mindig hangosan köszönök ha bemegyek egy üzletbe, nem taposom össze a népeket a villamoson.
bár az is érdekelne hogy te mit értesz bunkóság alatt?
Budapestre költözött vidékiként azt mondhatom, a pestiek azért "bunkók", mert hozzászoktak a hülyékhez, gyakorlatilag keresztül néznek már a csavargókon, és két BKV között melóba menet nem kezdenek lamentálni bolond, hajléktalan öregek sorsán. Az ember idővel hozzászokik az efféle élményekhez, immúnissá válik rájuk, nincs ebben semmi meglepő. A bunkóságuk is innen fakad, hiszen a bolond, csavargó, levakarhatatlan emberek, koldusok gyakran első ránézésre normálisnak tűnnek, a legegyszerűbb védekezés ellenük pedig, ha észre sem vesszük őket. Ez persze semmiképp sem jelenti az empátia totális hiányát.
Évek óta élek itt, és elhiheted nekem, az emberek pont ugyanolyanok itt, mint az egyéb városokban. Sőt, egy kicsit még elfogadóbbak is. Az más kérdés, hogy ha leszólítasz valakit az utcán, mert kíváncsi vagy, mennyi az idő, akkor nagy valószínűséggel elsőre keresztül néz rajtad - pont azért, mert hetek alatt hozzászoksz, hogy ha az utcán idegenek megszólítanak, tízből nyolcszor koldusok, csövesek vagy szimplán bolondok azok, akik a cigidet, a pénzedet, a szabadidődet akarják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!