Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ilyenek az emberek a...

Miért ilyenek az emberek a tinikkel?

Figyelt kérdés

Ahány kérdést látok ahol tini kérdez ott szinte csak olyan válasz érkezik ami kb. azt mondja, hogy anyádék tartanak el te fogd be a szád.

Most komolyan , milyen szülő az aki kikéri magának, hogy felnevelte azt a gyereket, aki mellesleg nem is kérte , nem eleget szívunk a felnőtt világban?

Miért kell csesztetni a gyerekeket amíg még élvezhetnék a gyerekkort?

Miért nem empatikusabbak a felnőttek a hormonzavaros tini korral ahol igenis az a legnagyobb gond, hogy elvették a telefont?

Mivel foglalkozzanak 14-15 évesen most komolyan? Politikával, vagy atomfizikával vagy éjjel nappal dolgozzanak hogy vegyenek maguknak valami apróságot?

Valaki magyarázza már el, mert az én gyerekkoromban sem volt telefon, nekem "tamagucsim " volt az volt a menő és nekem is az lett volna a legnagyobb bajom ha elveszik vagy ha nem engednek ki az utcára játszani.

2014. jan. 17. 21:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Te is általánosítod a felnőtteket.
2014. jan. 17. 22:36
 12/18 A kérdező kommentje:
Egyik leírásomban sem általánosítottam, a fő kérdésben az ilyen válaszadókra hangsúlyoztam akik nagyrészt ezzel jönnek és a 2. válaszomban is rájuk fektettem a hangsúlyt, hogy miért csinálják.
2014. jan. 17. 22:44
 13/18 anonim ***** válasza:
Hát előttem már leírták,hogy egyesek így szeretnék magukat többnek érezni. Viszont szerintem ez nagyon nevelés kérdése is. Nekem nem az a legnagyobb problémám az életben,hogy nem kapok karácsonyra xboxot meg tabletet és nem fizetnek csak havonta 2000t a telefonomra. Amelyik gyereket hagyta így a szülő elkapatni az a szülő hibája és nem a gyereket kéne érte szidni.
2014. jan. 17. 23:09
 14/18 anonim ***** válasza:
+ még hozzátartozik hogy az ilyen tiniknek akiknek ez a legnagyobb problémájuk, azoknak az értékrendszerükben tényleg ez a legnagyobb probléma, mivel ebben a "világukban" éltek x évet neki ez a normális. Amiről szintén részben nem tehet
2014. jan. 17. 23:11
 15/18 anonim ***** válasza:
79%

mert az emberek hülyék. belekötnek egy száraz karóba is, csak hogy kompenzálják a kisebbrendűségi zavarukat.

meg elég gyakori hogy a saját gyerekkori hülyeségeiket vetítik bele mások életébe. és mivel nem kaptak nevelést ők sem, nem tudják azt sem, hogyan kell nevelni. elég egyszerű a képlet, a többi csak kifogás.

2014. jan. 17. 23:17
 16/18 anonim ***** válasza:

Szerintem itt is segítőkészek az emberek a tinikkel is, már amikor tényleges problémáik vannak.

De most azért hagy ne sajnáljam már akkor, mikor azon hisztizik valaki hogy nem vesznek neki fél évente új telefont, meg új gépet. Meg addig oké hogy élvezze a gyerekkort, de az ne abból álljon hogy a s..gge alá tolunk mindent.

Főleg hogy a kamaszkor azért nem csak móka és kacagás, hanem kb a későbbi életed is meghatározod vele, mind jellemben, mind tudásban.

Meg na, azért messze nem mindegy hogy hol kezdődnek ma az elvárások, egy tamagocsi kb aprópénz volt, meg anno ilyen 1-2 ezres tételekben költögettünk néha, vagy számítógépünk is csak használt volt, amit meg vettünk azt az évek alatt gyűjtött zsebpénzből. Míg ma sok csitri elvárja hogy a szülei első csettintésre iphone-okat meg drága cuccokat vegyenek átlag fizetésből, aztán még sír a szájuk ha elveszik tőlük.

Meg pont hogy rengeteg gyereknek baromira nem csak az a problémája hogy iphone 4-et kapott 5 helyett hanem hogy az apja iszik, a suliban szét szivatják, satöbbi.

Ráadásul tinik...politizálnak, b..sznak fűvel fával, ha ennyire nagy legények, akkor viszont ahhoz is szokjanak hozzá hogy nem csak felhőtlen szórakozás az évek.

Szerintem alapvető gond hogy az emberek, akár felnőtt, akár gyerek, elfelejti hogy neki nem csak jogai, hanem KÖTELEZETTSÉGEI is vannak, amit ha nem tart be, annak van retorziója. Ezt kellene már gyerekkorban megtanítani.

2014. jan. 18. 00:17
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2014. jan. 18. 11:07
 18/18 anonim ***** válasza:

6:

És mégis az szerinted nem ugyanolyan hibája a szülőnek? Meg a környezetének,amibe be szeretne illeszkedni, hogy ne kiközösített ember legyen?

Olyan könnyű a "taknyos" tiniket szidni, de ne felejtsük már, el hogy egy ember, nem magától lesz ember, ennek azért ennél sokkal több tényezője van, és ha nem tanítják meg, sőt rossz példát tanul el, honnan tudja mi volt 30 évvel ezelőtt érték- ha a szülőnek nincs ideje rá- a suliban meg csak gerjesztik, hogy az majd úgy jó lesz, ne parázz!?

Amúgy meg az ilyen kis élvezetből mindenkit szóljunk le nálunk 10-20 évvel fiatalabbat, mert mi aztán joggal megtehetjük:

Hát ne haragudjanak már, de néhány tiszteletbeli kivételes tinédzser mentálisan fejlettebb mint ez.

A szülőnek, a felnőttnek nem az a dolga, hogy feltétlen mindenért lebasszon, hanem hogy tanítson, elmagyarázzon, helyesbítsen és jó útra vezessen szeretettel. De hát ez hol létezik? Nagyon kevés helyen, szóval ne csodálkozzunk már, hogy akármit csinálunk, valószínűleg sehol senkinek sem lesz jó mindkét félről csak vita lesz, mert makacsak és semmi jóindulat segítőkészség, megértőkészség nincs. Mi meg azt értsük meg, hogy lehet, hogy őket sem így nevelték, és nem akarnak minket átlag tininek látni, csak képtelenek ezt tintát tűrő formában jelezni.

2014. jan. 19. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!