Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan ne legyek irigy másokra?

Hogyan ne legyek irigy másokra?

Figyelt kérdés

Sok jót kaptam az élettől, mégis gyakran irigykedem másokra :(

Nagyon maximalista vagyok az élet minden területén, de főleg a tanulmányaim terén. Mindig azt akarom, hogy én legyek a legjobb és irigykedem, ha valaki jobb jegyet kap vagy nagyobb sikert ér el.

Mit tehetnék ez ellen? Én próbálok kedves és nyitott lenni az emberek felé, és barátkozónak is tartanak, de én nem akarok ilyen rosszindulatú lenni. Egyszerűen csak örülni szeretnék más örömének.

2014. jan. 17. 13:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Ambíció és lendületesség. Nem létezik, hogy ne kösse le a figyelmedet ez teljesen. Én is maximalista vagyok, de valahogy hiányzik belőlem az ilyesmi ...
2014. jan. 17. 13:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha már észrevetted, hogy rosszaság van benned, akkor már jó uton haladsz.Miért akarod, hogy csak neked sikerüljön, miért akarsz mindenkit letaposni, másnak nincs joga a jóléthez?Egoista, önzõ vagy, rád fér,hogy felébredjél.
2014. jan. 17. 13:37
 3/6 anonim ***** válasza:

Ezt eltudod rejteni még 1-2 évig, bár szerintem már a magány elég intenziven van jelen benned. Később már nem.

Neked egy bajod van, hogy senki nem irigykedik rád.Mert azt hiszed, az a társadalmi mérce.

2014. jan. 17. 13:41
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igazatok van, de nem tudom mit tegyek. Alapvetően szerintem kedves vagyok az emberekhez, de ha valaki jobb nálam, egyszerűen nem tudok örülni a sikereinek. Én is úgy gondolom, hogy ha valaki megdolgozik érte, akkor megérdemli, hogy sikeres legyen.
2014. jan. 17. 13:54
 5/6 anonim ***** válasza:

Menj ki az utcára és ha látsz nagyon vékony erősarccsontú szúrós szemű ráncos, szarkalábas, szürke nőt azt jól nézd meg magadnak, mert ha nem változol-olyan leszel.Jelen pillanatban sem akarsz változni, csak azt szeretnéd tudni, hogy tudsz fordítani a dolgokon, hogy rád legyenek irigyek.

Sehogy.

2014. jan. 17. 13:58
 6/6 A kérdező kommentje:
Ez nem igaz. Én nem szeretném, hogy rám irigyek legyenek. Meg szeretnék változni, csak nem tudom hogyan.
2014. jan. 17. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!