Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Létezhet kizárólag lelki...

Létezhet kizárólag lelki szerelem azonos neműek között?

Figyelt kérdés

Leszögezem, nem vagyunk homoszexuálisak.

A történet annyi, hogy munkatársak vagyunk egy elég nagy kollektívában és összebarátkoztam egyik munkatársammal. Jobban kedvelem őt a többinél és ő is kedvel engem. Privát is szoktunk találkozni, programokat csinálni. Felnőttek vagyunk, nős, családos férfiak mindketten, és valóban heterók. Ugyanakkor érdekes, hogy kölcsönösen nagyon keressük egymás társaságát. És azt veszem észre, hogy szinte örökké rá gondolok, minden időnket együtt töltjük a munkahelyen is, amennyire lehetséges, ha tovább kell maradni, akkor is úgy szervezzük, hogy együtt tegyük.

Mondhatom, hogy barátok lettünk, de valahogy ez bennem több annál. De nem testi értelemben, soha nem éreztem azt, hogy valami rejtett melegségből kifolyólag mégiscsak megkívánnám őt testileg vagy ilyesmi, de mégis sokkal több ez a szimpla barátságnál. Ezt minek lehet nevezni? Nem afféle "kémia", ahogy egy férfi és egy nő megkívánja egymást, erről szó sincs, ugyanakkor sokszor érzem, hogy hiányzik és alig várom, hogy a munkahelyen találkozzam vele. Hogy ő hogy érez, nem tudom, de érzem, hogy velem sokkal bizalmasabb ő is és jobban kedvel engem, mint a többieket. Ahogy én is vagyok ővele.

Mire véljem ezt az egészet? Kérek mindenkit, hogy ízelten poénkodásokat és oltogató ítélkezéseket mellőzzünk, inkább valami lélekbúvár dolgokban jártas emberek tapasztalata, illetve mindenki (korrekt) véleménye érdekel. Köszönöm.

2014. jan. 16. 17:44
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez nagyon jó! :) Szerintem teljesen egészséges, ha mi jó arcok kattanunk egymásra. A végtelenségig mégsem kallódhatunk szanaszét.
2014. jan. 16. 22:27
 2/7 anonim ***** válasza:
én mindig is úgy gondoltam, hogy a barátság szerelem szex nélkül (és annak vágya nélkül)
2014. jan. 16. 23:18
 3/7 anonim ***** válasza:

ja és még annyi, hogy a lelki társ nem csak párkapcsolat lehet, ahogy a filmek nyomatják...

a lelki dolgok tisztábbak ennél ... a barátod is lehet lelki társad

és ajánlom a Felhőatlaszt megnézésre

2014. jan. 16. 23:21
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A Felhőatlaszt mintha láttam volna, csak nem végig sajnos, de meg fogom nézni újra és egyben.
2014. jan. 17. 06:48
 5/7 anonim ***** válasza:

1. Miért, ha megnéz egy filmet, mindent érteni fog?

2. Mi ezzel az egésszel a probléma? Miért baj, ha ezt még a sznob és prűd emberiség nem fedezte fel, és nem adott neki nevet és legitimációt?

2015. nov. 11. 18:51
 6/7 anonim ***** válasza:
Nevet azért adott neki (bromance).
2015. nov. 14. 06:38
 7/7 anonim válasza:
A szerelem nemtől és szexuális irányultságtól függetlenül létrejöhet.
2016. aug. 24. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!