Azért baromi nagy előnyben van az, akinek pl német az apja vagy éppen amerikai, ergo ő is anyanyelvi szintű azokból a nyelvekből? Bővebben!
Valamennyire előnyben van, és? Lehet, hogy ő meg azt irigyli mástól, hogy könnyen megérti a matematikát.
Inkább tanulj tovább, és ne ezen morfondírozz. Mindenkinek van valami az életében, amit mások irigyelnek tőle.
Azért ez nem következik egyenesen... Apám is beszéli a tótot (a szlovák nyelv magyar változatát, amit a határon belül élő tótok beszélnek), mégsem tanított meg rá.
Ugyanígy egy cimborám anyanyelvi szinten beszéli a románt, mégsem tanítja meg a kisfiának. Pedig hátrányára biztosan nem lenne.
Nekem külföldi az apám viszont a szüleim elváltak, kiskoromban voltam kint utoljára, de akkor is csak kb. akkora szókincsem volt, hogy az oviban értettem mit kell csinálni.
Szóval én rosszul jártam, pedig örültem volna neki mivel ritka, keresett nyelv - feltéve ha jól beszélik...
Angolt, németet iskolában tanultam, az apanyelvnek is nekikezdtem, de egyedül elég nehéz - és időm sincs sok, mindig van más aktuálisan fontos - bár egy új nyelv is jó lenne.
Nézd, nem muszáj, hogy azt jelentse.
Van egy ismerősöm, aki itt él a városomban, Szudánból jött a pali jó pár éve perfekt beszéli az angolt, elvett egy Magyar nőt és van egy 10-11 éves fiuk. A kölyök csak magyarul tud. Elgagyog valamit angolul, de hibásan, össze vissza...
Hát, most ennyi erővel bárkire rálehet mondani, hogy valamilyen okból előnyben van...jajj kapott lakást, kapott autót, van pénzük, van apja, van anyja...stb.
Ahogy itt is leírták, nem feltétlenül fog előnybe kerülni ezzel, másrészt neked is ugyanúgy lehetőséged van más nyelveket tanulni.
Végre!!!!!!!!
Köszönöm!
Igen, én is ismerek ilyet, nem is egyet. Egyik szülője más nyelvű és elmegy germanisztikára, anglisztikára, majd turizmusra, oszt ennyi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!