Kiskorunkba volt tudatunk magunkról? Pl:1-2 évesen?
Figyelt kérdés
nemrég kezdtem ezen elgondolkozni.vagy talán valaki emlékezett arra hogy mit csinalt akkor??egesznep fekudt az ágyban és nézte a falat?? Egyáltalán miért nem emlékezünk? oké hogy eltelt sok év, de pl 70 éves is emlékszik mit csinált sulis korában, és az jóval több év. Elképzelhető hogy nem is volt tudatunk, csak voltunk és semmi. pl: ha megöltek volna , nem is vettük volna észre, mintha nem is éltünk volna..én még arra emlékszem hogy kb ovodás kor előtt éreztem hogy vagyok, mintha akkor kezdtem volna élni, és előtte nem volt semmi, az a 2-3 évnyi fekvés a babakocsiban, mintha nem lett volna. Bár így visszagondolva a mostani agyammal , én nem bírtam volna ki az egésznapos fekvést, a semmit tevést..persze tudom hogy baba nem fog nekiállni xbox-ozni,de akkor is...voltak-e vajon gondolataink!? Ha volt tudatunk miert nem emlékezünk rá?:/
2014. jan. 11. 01:38
1/7 anonim válasza:
Már hogyne lenne?Figyeld meg, hogy a babák is érzik a feszültséget, a rosszat, a félelmet?Van tudatunk olyankor is, de még csak nagyon leredukálódott.A 2-3 évnyi fekvést pedig biológiailag magyaráznám, kell a sok pihenés, mert a szervezet még gyenge.Az emlékezet meg ilyen, nem tud mindent értelmezni az agy, az emlékezőképesség még nincs kialakulva.
2014. jan. 11. 01:47
2/7 anonim válasza:
Vannak kivételek,létezik olyan aki emlékszik,pl:munkatársam fia autista-de kitűnően zongorázik.Édesanyja is játszott sokat neki mikor kicsi baba volt.-Ijesztő de a 9-éves gyerek el játssza zongorán az akkor halott dallamokat-holott nem lettek neki azok megtanítva.
2014. jan. 11. 01:57
3/7 anonim válasza:
Nekem 17 hónapos koromtól van folyamatos emlékem, bár voltam 2 évesen egy házibuliban, amire nem emlékszem, csak képeken látom, hogy ott voltam.
De ezen az egy eseményen kívül mindenre emlékszem, hogy mit gondoltam akkor és miket éreztem, miket akartam, miket terveztem.
Bármikor fel tudok idézni bármit, olyan élethűen, mintha éppen most történne.
2014. jan. 11. 01:59
4/7 anonim válasza:
És nekem is az első élményeim azok 2 éves korom körülről, hogy baromira unatkozom.:)
2014. jan. 11. 02:01
5/7 A kérdező kommentje:
de az nem csak ösztön? ha érzékeljuk veszélyt,félelmet?
nehany allatnak sincs gondolom tudata és érzékeli ha baj van,ösztönböl.
2. valaszolo: marmint konkretan emlekszik, hogy fekudt az ágyban mikor picit volt, és nézett ki a fejéből?
2014. jan. 11. 02:01
6/7 anonim válasza:
Nem, nem ösztön, hanem ÖNtudatod nincs, tehát nem érzed különváltnak Magad a világtól. Benne vagy valahogy, énhatárok nélkül.
2014. jan. 11. 02:08
7/7 anonim válasza:
valami azért van.
én emlékszem egy konkrét esetre.
nagyjából 3 éves koromban mentünk autóval vidékre egy olyan helyre,ahol 1 éve nem voltunk,vagyis 2 éves korom körül.
aztán 1x csak megszólaltam,hogy mindjárt jön az a sok repülő.
mert az út egy repülőgép és tank temető mellett haladt el,de addig még volt fél óra mire valóban odaérnénk,szóval emlékeztem a tavalyi útra.
szüleim úgy megdöbbentek,hogy faterom megállt a kocsival.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!