Szerinted fejlődés vagy hanyatlás a jelenlegi korunk?
Mikor elolvastam a kérdést ugyanarra gondoltam,mint az 1.
Egyre modernebb minden,de az emberek kevesebbet foglalkoznak egymással...
Egymással szembeni segítőkészségről ne is beszéljünk ... Ha már családokban ez megtörténne, az már szociális haladás is lenne.
Ugyanakkor azt is mondják, akinek van egy háziállata és/vagy kiskertje, az rossz ember nem lehet.
Érdekes, hogy a válaszolók közül mennyien nosztalgiáznak a régi korok iránt. Nem gondolnám, hogy az emberi erkölcs sokkal jobb lett volna azokban az időkben, egyszerűen csak kisebb volt a szabadság, ezért sok dolgot az emberek kényszerből tettek, vagy jól eltitkoltak.
Lásd például a rengeteg kényszerházasságot, ahol a felek soha nem jöttek ki jól egymással, lelki nyomorékot csinálva magukból meg a gyerekeikből, akik valószínű szintén kényszerből születtek.
Vagy ott vannak az apácazárdák pincéjében talált elvetélt magzati csontvázak. Szűzességi fogadalom? Ugyan...
Ajánlom mindenkinek az alábbi jelenetet, nagyszerű színészi alakítás és egyben nagyon tanulságos is:
https://www.youtube.com/watch?v=2B0RbhmyO7A
Összefoglalva, én azt mondom, hogy az emberi erkölcsök és tulajdonságok mit sem változtak azóta, hogy lemásztunk a fáról. Se negatív, se pozitív irányba.
Az eszközeink lettek csak mások, viszont a felhasználási céljuk ugyan az: kielégíteni az ösztönöket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!