A pasik miért nem érzékelik a rosszindulatot, pletykásságot?
"Valaki az egyik épületben a csarnok elején elmondott valamit a magánéletéről, órákon, ha nem perceken belül mindenki tudta a másik épületben az utolsó csarnok végén is"
De ez szánalmas, nem? Miért olyan izgalmas más magánélete másoknak? :S
11. Nem tudom, mert engem annyira nem érdekel. Annyira nem, hogy öt éve költöztem ide, ahol most lakunk, de még csak egy-két embert ismerek az utcából, róluk sem sokat tudok, csak annyit amennyit a férjem mesél, mert ő férfi létére nagyon is szeret pletyizni a szomszédokkal, ismerősökkel. :D
Mondjuk egészséges mértékben szerintem mindenkit érdekelnek a hozzá kicsit közelebb álló emberek, de azért van egy határ, az egymás magánéletében való vájkálást nem szeretem.
"Mi talán kicsit ösztönből jobban átlátjuk a rossz beszédek következményeit..."
Na pont ez az! Mert itt nem arról van szó, hogy a pletykálkodás szép szokás vagy sem, hanem arról,hogy a pletykálkodás igenis képes csúnya károkat okozni, és a pletykálkodás miatti végkifejlet az, ami komoly lehet!
"Férfiak megmondják a másik szemébe, nők nem merik."
Én meg inkább azt tapasztaltam, hogy jobban ki tudják magyarázni. A férfi kollégáim csak úgy hordták le egymást mindennek a másik háta mögött. Persze, mert mindig akadt valami pletykás jótét lélek, ez általában ki is derült. Aztán olyan ügyesen forgatták a szavakat, hogy ők ezt nem is így mondták, egészen mást jelentett, csak az illető félreértette, hogy mindig ki tudták magukat mosni. Néha olyan mesterien, hogy még végül úgy állították be, hogy végül úgy jött le: maga a kibeszélt tehet róla, hogy kibeszélték. :D A legjobb védekezés a támadás, ahogy a férjem mondaná. :)
Nőknél meg általában, ha kitudódik a pletyka, rögtön borul a bili. :)
"Volt hogy mondta nekem az egyik csaj, hogy ezt a nőt így meg úgy utálja, utána pedig szemébe mosolygott, beszélgetett vele. "
Na ez is egy nagyon csúnya dolog. Mert ha utálja az egyént a háta mögött, akkor utálja szemtől-szembe is az egyénnel! Vagy oké, persze, ne utálja, de ne látszatot mutasson!
"Aztán olyan ügyesen forgatták a szavakat,"
Egyébként általában ebben is nagyot alkotnak a nők: a taktikázásban, az úgynevezett női rafinériában.
Egyik oldalról nézve ez klassz dolognak tűnhet, mert valahol művészet, ha úgy csűröd-csavarod a szót, hogy a másik lecsillapodik / azt hiszi, neki adsz igazat...stb stb. De mégsem tartom szép dolognak.
Egyébként úgy látom, a pasiknak kifejezetten szokott tetszeni, ha egy nő taktikázik, édesnek tartják a bájosan hazudozó nőt, de szerintem a hazugság az hazugság marad akkor is, ha selyemköntösbe bugyolálják...
"Néha olyan mesterien, hogy még végül úgy állították be, hogy végül úgy jött le: maga a kibeszélt tehet róla, hogy kibeszélték."
Na, szép. Lehet valaki bosszantó mások számára, de akkor sem érdemli meg, hogy kibeszéljék. Ráadásul semmi értelme sincs, hiszen ha épp a pletyka tárgyához nem jut el, ami miatt bosszankodnak a pletykálkodók, akkor ugyanott vagyunk, ahol a part szakad! Semmi előrelépés nem lesz az ügyben, nem fog megváltozni a pletykálkodás célpontja, hiszen azt sem tudja,hogy másoknak baja van vele...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!