Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ülnek a fiatalok cikk-ca...

Miért ülnek a fiatalok cikk-cakkban a buszon?

Figyelt kérdés
Ültem a hajnali távolsági buszon és felszállt két néni. Látszott rajtuk, hogy két egymás melletti helyet keresnek, de nem volt. Így aztán az egyik leült mellém a másik pedig a másik oldalra. Aki mellém ült megjegyezte: -Nem értem, miért ülnek ezen a járaton mindig cikk-cakkban a fiatalok? Nos már leszálltam a buszról, de ez a kérdés megmaradt bennem. Hátha tudja valaki a választ :)
2014. jan. 7. 06:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mert úgy tágasabbnak tűnik a hely, ha nem magasodik egy fej közvetlen előttem. :)
2014. jan. 7. 06:51
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Mert csak magukra gondolnak.
2014. jan. 7. 07:20
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Én pl. nem szeretek ablaknál ülni, mert ha mellém ül valaki, kvára nem fér el a lábam, és nyomorgok egész úton. Kívül pedig ha úgy alakul, bekéreckednek a belső helyre, akkor még mindig kijjebb tudok fordulni és kényelmes marad.

Valaki ablaknál szeret ülni, más nem, ennyi az egész. De szerintem bárki, aki megkéri a másikat, képes lesz alkalmazkodni.

Én amondó vagyok, hogy aki nem szól, annak az úgy jól van. Én is kinyitom a számat, ha akarok valamit, nem nyafogok a társamnak.

2014. jan. 7. 07:49
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Mert ameddig van hely szétszórtan, addig senki nem akar valaki mellett szorongani, amúgy ez legyen a legnagyobb gond a világon.
2014. jan. 7. 08:02
 5/12 anonim ***** válasza:
90%
Amért az idősek mindig kivülről ülnek, a belső üléseken meg a csomagokat tárolják.
2014. jan. 7. 08:12
 6/12 A kérdező kommentje:
Ja, tényleg nem nagy gond. Csak csodálkozom, hogyha nincs semmi baj, akkor minek csinálni egyet? Eddig olyanokat hallottam, hogy miért nem adjuk át a helyünket és most volt az első eset, hogy tudtomra adták, hogy bizony nem így kéne ülni!
2014. jan. 7. 08:19
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek olyanok, mint a gázrészecskék. Kitöltik a rendelkezésre álló teret. De nem csak a fiatalok, nálunk a felnőttek is ugyanígy ülnek.
2014. jan. 7. 08:52
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nemcsak a fiatalok ülnek cikk-cakkban, ha több hely van, akkor mindenki keresi az intim közelségtől távolabbi helyeket, szerintem ez természetes emberi vonás. Amúgy én át szoktam adni ilyenkor a helyemet fiatal pároknak is, és átülök egy egyszemélyes helyre. Szerintem nem kell ebből problémát csinálni és az idős hölgynek sem kellett volna.
2014. jan. 7. 08:55
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Így lehet a legnagyobb távolságban elhelyezkedni a másik embertől. Amíg van "bontatlan" kettes ülés, addig odaülnek, hogy ne kelljen valaki más terébe betolakodni. (És igen, van, aki ablak mellé ül, és van, aki nem, így alakul ki a cikkcakk - de a néniket az is zavarná, ha mindenki következetesen ablak mellett ülne.)

Görögországban, Albániában pont más a rendszer - ott az számít udvariatlanabbnak, ha távolabbi helyet keresel a másiktól, és nem mellé ülsz. ("Mi van, büdös vagyok?")

2014. jan. 7. 08:58
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezek a nyanyák állandóan csak a fiatalokat tudják szapulni, idegesítőek. Nálunk a helyi buszon meg pont ők ülnek úgy, hogy nem lehet elférni közöttük. Tolakszanak előre, hangosak, idegesítőek, mindenkit fellöknek, mert nekik minden jár, mert nyugdíjasok...egyszer egy kicsit tovább tartott megvenni a jegyet a buszon, mert nem találtam a pénzem és az öregasszony egy percet nem bírt várni, ott ordítozott, hogy siessünk már. Aztán elfoglalják a hátsó részt és bontogatják a kis cukraikat...azt nem értem, hogy ezek mitől különbek, mint a fiatalok? A bunkó, köpködő kisgyerekeknek azt hiszem, volt kiktől tanulni...
2014. jan. 7. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!