Miért kell utálni azt akinek a szülei megadnak neki sok mindent?
És nem villog a pénzzel? Van kocsija és kész, van jó telefonja, és kész, mennek nyaralni és kész.
De sokan miért utálják az ilyen gyerekeket?
Mindenki mondja, hogy "apuci a feneke alá tett mindent!" de ha nem tolja más orra alá a kocsiját, telefonját, pénztárcáját, akkor is utálják sokan.
Miért?
Én konkrétan nem találkoztam még olyan "burzsuj" gyerekkel, aki ne villogott volna a pénzével tudatosan vagy tudattalanul.
Az első gondolom nem kell magyarázni, a tudattalanról viszont: nekem is vannak olyan közeli ismerőseim, akiknek a szülők mindent a feneke alá raknak. És konkrétan ne vágnak el ugyan velük, viszont annyira beleszoktak már ebbe a jólétbe, hogy akaratlanul is lenézik a többséget, mert számukra ez a természetes és úgy gondolkodnak, hogy szánalomraméltó, ahogy mások élnek. Még csak nem is rosszindulatból teszik, de náluk a normális élet alapja, hogy mindent megadnak a szülők, ezért ők is ehhez a mércéhez viszonyítják a többi embert, és még véletlenül sem képesek belátni, hogy ők a szerencsések, nem mások a "szerencsétlenek" az átlaghoz képest.
Ez pedig igenis irritáló.
Aki normálisan tud viselkedni, azzal nincs semmi probléma szerintem, mert az már puszta irigység ha valaki emiatt utál valakit. Mert ha az ő családja megtehetné, akkor az ő segge alá is oda tolnának mindent.
Az már más ha az illető flegma, bunkó és felvágós, és általában ez a gyakoribb, ezért vannak előítélettel a normálisakkal szemben is.
Mi szegények vagyunk, nem mondom, hogy nem örülnék, ha kapnék 1-2 dolgot, de amikor tavaly nyáron nyári munkán megkaptam életem első fizetését, és abból vettem meg magamnak, amit már régebb óta szerettem volna, az nagyon jó érzés volt, mármint maga a tény, hogy én kerestem meg rá a pénzt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!