Miért van az, hogy manapság a nők csak külsőre akarnak nőiesek lenni?
Azt veszem észre, hogy nagyon sokan a testi nőiességüket már-már túlhangsúlyozzák, ezzel szemben a nőies belső értékeket (gondoskodás, gyengédség, érzelmesség, kedvesség, báj) semmibe veszik, lebecsülik.
Kicsit olyan ez, mint egy szép alma, ami belül rohad.
Akkor miért akarnak igazi nőnek látszani, ha valójában nem azok?
Azt sem lehet mondani, hogy manapság nincs létjogosultsága a nőies jellemnek, mert a legtöbb férfi ölni tudna egy kedves, bájos nőért, meg amúgy is hiányzik a világunkból az a fajta gyengédség, amire igazán csak a nők képesek.
Kérdésemet nem provokatívnak szántam, nem általánosítok, tudom, hogy vannak kívül-belül nőies nők is, én csak az átlagról beszélek.
Kell agresszió az önvédelemhez. Egy nő sem tud a nap 24 órájában kedves, elbűvölő, bájos lenni, ebbe bele lehet hülyülni. Kell egy kicsit mérgeskedni, meg hisztizni, meg házisárkánykodni, úgy 5-10 %-ban. Bízom benne, hogy ennyi belefér még a nő fogalmába, kérdező. Mert hozzá tartozik. A mesében a boszorkányok is nők, aztán vannak a hárpiák és sorolhatnám még, de a mitológiából is mondhatnék nagyon sok példát, ami egy-egy női tulajdonságot testesít meg.
Inkább azt mondanám, hogy nincs tere a nőknek nőiesnek lenni, mert kevés helyen érték. A külső, a vizualitás érték.
Nem könnyű nőiesnek lenni. legalábbis szerintem. Én szerettem volna nőiesen gondolkodni és viselkedni, de mindig belém rúgtak. Ennek többek között az is az oka, hogy kívülről viszont alkatomból adódóan nem vagyok túl nőies. A környezetemben azt vettem észre, hogy a hozzám hasonló, valami testi hátránnyal rendelkező nők mind férfiassá változnak és ez előnyükre válik. Képzeld el kérdező, amikor minden lány barátod a kollégiumban hozzád fut, ha égőt kell cserélni, vagy egy pókot kell lecsapni, vagy egy számológépet kell rendbe hozni? Nem lehettem ideális nő egy férfi számára, de tökéletes jó barát voltam mindenkinek. Nekem lehetett panaszkodni szerelmi bánatról, én nagyon megértő és mindig segítőkész tudtam lenni a vigasztalásban, mert engem ugyanez nem gyötört. Egy ideig el lehet lavírozni ebben. De én is rájöttem, szükségem volna egy megértő társra. Valakire, aki előtt nem kell szégyellnem, ha egy kicsit gyengébb vagyok néha. Szeretnék gyereket is. Jó volna gondoskodni egy családról. 20 éves fejjel megfordulnak ilyenek a fejemben, bármilyen is vagyok kívülről, attól még nő vagyok. Gondolkoztam azon is, hogy rajtam kívül ezt ki fogja elhinni? De esélyeken nem jó vitatkozni, mert csak megy vele a drága idő és elszaladnak a lehetőségek.
Te se azt nézd mennyi kívül-belül jó nő van a világon, hanem élj és majd egyszer jön egy váratlan lehetőség, amire nem is gondolnál. Ne szalaszd el azzal, hogy ilyeneken töröd a fejed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!