Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az őszinteség naivság?

Az őszinteség naivság?

Figyelt kérdés

2014. jan. 1. 14:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Az alma körte?
2014. jan. 1. 14:48
 2/13 A kérdező kommentje:
ez gyors volt ..az alma nem körte akkor ha őszinte vagyok akkor nem vagyok naiv,magyarán,az őszinteség erő nem gyengeség...
2014. jan. 1. 14:49
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
az a naivitás, ha azt gondoljuk, hogy az őszinteség mindenek felett áll
2014. jan. 1. 14:57
 4/13 anonim ***** válasza:
72%
felesleges a kérdésed
2014. jan. 1. 15:14
 5/13 A kérdező kommentje:
Miért felesleges,mert olyan egyértelmű hogy igen,látod nem mindenkinek egyértelmű..ha valaki kimutatja hogy érez vagy mit gondol akkor gyenge és kihasználható?Szerintem pont attól erős hogy vállalja önmagát,gondolatait,érzelmeit még akkor is ha a másiknak nem tetszik mindig,de mindenki tudja hogy nem visel álarcot,nem megjátszós hanem lehet rá számítani,és pláne ha jó szándék is társul hozzá..Tényleg miért is kéne szerepeket és önmegtagadást játszani folyton?
2014. jan. 1. 15:20
 6/13 anonim ***** válasza:
miért ne?
2014. jan. 1. 15:25
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Néha igen. Néha vakmerőség. Néha bolondság. Néha bunkóság.
2014. jan. 1. 15:37
 8/13 anonim ***** válasza:

Szerintem egy fokon naivság is, mert akinek elmondunk őszintén dolgokat, abban megbizunk, miközben ő visszaélhet ezzel a hátunk mögött (pl. kibeszélhet bennünket). :) Tehát, nem hülyeség, vagy felesleges a kérdés.

Egy normális kapcsolathoz elengedhetetlen az őszinteség. Mi őszinték vagyunk, a másik ezt elvárja, de ő nem őszinte velünk (pl. megcsal), akkor már naivsággá válik...

2014. jan. 1. 15:43
 9/13 A kérdező kommentje:
köszi utolsó,hát épp ez az az őszinteség elengedhetetlen egy jó kapcsolathoz,de ha egyszerűen visszaélnek vele,akkor meg te vagy a hibás,mert megbíztál benne és nem csak a hibás,hanem az elszenvedője is a bizalomvesztésnek...élni úgy a másik mellett vagy másikért,hogy nem vagy őszinte az a kapcsolat meg sínyli..tehát mi a megoldás?
2014. jan. 1. 15:53
 10/13 anonim ***** válasza:
Némely esetekben igen. Amúgy erény.
2014. jan. 1. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!