Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerinted csórók a haveromék?...

Szerinted csórók a haveromék? Miért mondaná már magát szegénynek? Hogy sajnálják?

Figyelt kérdés

Cigizik, hétvégente megy kocsmába berúgni, elkölt 2-3 ezret. Kocsival közlekedik. Az apja kocsiját használja és nincs se hitel a házon, se semmi.

És azt mondja magáról, hogy "ahh, nekünk nincs semmink!"

De kocsival jár, a szülei tnakolják a gyerek nem melózik, és nyaralni is járnak minden évben Horvátországba.

Most szegények lennének?

Kihez képest? Orbán Viktorhoz? Vagy egy Etióphoz?

2013. dec. 24. 11:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nekem van egy ugyan ilyen haverom. Állandóan sajnáltatja magát, hogy mennyire nincs pénzük, ahhoz képest nem rég kapott egy kondigépet, van két autójuk, a családban mindenkinek egy laptopja,az egyik szülő cigizik és kétszintes házuk van. Idén karácsonyra egy tv-t kap (pedig van neki) Nyáron pedig mennek Törökországba nyaralni. Nem mintha ez bántaná a szívem, örülök, hogy nem kell az utcán kéregetniük, csak akkor ne mondja, hogy milyen szegények. Hozzánk képest, minket az anyukám egyedül nevel, autónk sincs, évek óta nem is voltunk nyaralni, és a karácsony közeledtével is úgy kellett minden centet összekaparnunk, hogy legalább egy normális vacsora legyen. És most nem panaszkodni szeretnék, mert örülök, hogy nem kell rongyos ruhába suliba mennem, és van hol laknunk.
2013. dec. 24. 15:06
 12/16 bumbi02 ***** válasza:

Hát, az hogy szegény vagy gazdag valaki, az egyedül az igényeitől függ. Én gazdagnak tartom magam, mert miután kifizettem a lakást, a rezsit és bevásároltam ennivalót, marad arra, hogy elmenjek mozizni, sörözni, vegyek új ruhát, vagy félretegyek. Nekem ez már a gazdagságot jelenti, hiszen mindenem meg van, amire szükségem van. (de például autóm nincs, mert egyelőre nem kell)

Ez a szemlélet fordítva is működik, mert valaki aki beleszület egy ilyen helyzetbe, hogy "alap" hogy horvát tengerpart, minden héten bulizhat szülők pénzén stb, az ezt fogja alapnak tartani, és ennél többet akar, mert "ez még semmi, ez alap". Nem védem őt, mert szerintem mai világban örülni kéne neki, hogy ezt megtehetik, csak próbáltam a világképét megmutatni.

2013. dec. 24. 16:45
 13/16 anonim ***** válasza:

Úuu de bírom az ilyet..

Nekem is van pár rokonom aki hasonlóan csinálja ezt.

Én ettől még rosszabbul érzem magam. Szerintem ez az egésznek az értelme.

-Mert aki hozzájuk képest sehol sincs teli van adósággal busszal jár így még rosszabbul érzi magát...

Ennél még a dicsekvős emberek is jobban viselem.

2013. dec. 24. 18:09
 14/16 anonim ***** válasza:
Nem azért hogy sajnálják, hanem azért hogy nehogy kölcsönkérjenek. Jó zsémbes haverod van.
2013. dec. 24. 22:03
 15/16 anonim válasza:
aki okos es penze van az NEM veri magat..
2013. dec. 24. 22:08
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem kell sajnáltatni magad, se nem menőzni, hogy van pénzed. Ez mindenkinek a magánügye, én se kötöm más orrára, ha hónap végén már nehézkesen bírjuk, vagy valami miatt éppen jobban kijövünk anyagilag. Ha elmegyek hozzájuk, én úgy is el tudom dönteni, hogy ők gazdagabbak-e vagy szegényebbek hozzánk képest.

11-es voltam.

2013. dec. 25. 00:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!