Szerinted csórók a haveromék? Miért mondaná már magát szegénynek? Hogy sajnálják?
Cigizik, hétvégente megy kocsmába berúgni, elkölt 2-3 ezret. Kocsival közlekedik. Az apja kocsiját használja és nincs se hitel a házon, se semmi.
És azt mondja magáról, hogy "ahh, nekünk nincs semmink!"
De kocsival jár, a szülei tnakolják a gyerek nem melózik, és nyaralni is járnak minden évben Horvátországba.
Most szegények lennének?
Kihez képest? Orbán Viktorhoz? Vagy egy Etióphoz?
Hát, az hogy szegény vagy gazdag valaki, az egyedül az igényeitől függ. Én gazdagnak tartom magam, mert miután kifizettem a lakást, a rezsit és bevásároltam ennivalót, marad arra, hogy elmenjek mozizni, sörözni, vegyek új ruhát, vagy félretegyek. Nekem ez már a gazdagságot jelenti, hiszen mindenem meg van, amire szükségem van. (de például autóm nincs, mert egyelőre nem kell)
Ez a szemlélet fordítva is működik, mert valaki aki beleszület egy ilyen helyzetbe, hogy "alap" hogy horvát tengerpart, minden héten bulizhat szülők pénzén stb, az ezt fogja alapnak tartani, és ennél többet akar, mert "ez még semmi, ez alap". Nem védem őt, mert szerintem mai világban örülni kéne neki, hogy ezt megtehetik, csak próbáltam a világképét megmutatni.
Úuu de bírom az ilyet..
Nekem is van pár rokonom aki hasonlóan csinálja ezt.
Én ettől még rosszabbul érzem magam. Szerintem ez az egésznek az értelme.
-Mert aki hozzájuk képest sehol sincs teli van adósággal busszal jár így még rosszabbul érzi magát...
Ennél még a dicsekvős emberek is jobban viselem.
Nem kell sajnáltatni magad, se nem menőzni, hogy van pénzed. Ez mindenkinek a magánügye, én se kötöm más orrára, ha hónap végén már nehézkesen bírjuk, vagy valami miatt éppen jobban kijövünk anyagilag. Ha elmegyek hozzájuk, én úgy is el tudom dönteni, hogy ők gazdagabbak-e vagy szegényebbek hozzánk képest.
11-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!