Miért van hogy utálom az érintést?
Babákat ezért is jó maszirozni, simogatni, hogy szokják.
Ha fizikailag nem kellemetlen, tehát nem okoz égető, viszkető, szúró fájdalmat, akkor pszichésen lehet szoktatni magad ehhez és erre az olajos masszázs a párodtól beválhat.
Ha kellemetlen érzéseid is vannak ezzel kapcsolatban, akkor érdemes utána járni. Túl száraz a bőröd, vagy szőrtüszők érzékenyek - ez lehet vitamin hiány, vagy kevés folyadékbevitel, allergia, vagy ritkább esetben valami bőrbetegség is.
Nekem stresszes helyzetben (vizsgaidőszak) jöttek ki hasonló tünetek. Kellemetlen volt az érintés és szúró érzéssel járt. És kiderült autoimmun vagyok. És lebaxott a bőrdoki, hogy mehettem volna előbb, mert megelőzhető a tünet. De adott valami irdatlan büdös kencét, meg vitaminokat és valami más drogot, amivel 2 hónap alatt rendbe jött. No meg azt mondta, hogy több folyadékot kell bevigyek a szervezetbe. Azóta ha kezdenek jönni a tünetek, relax és táplálkozás váltással tudom stabilizálni a helyzetet. Ennek előfordulása 140 000 : 1 pasiknál és 700 000 : 1 nőknél. Úgyhogy elég valószínűtlen, hogy neked is ez lenne.
Ha ilyen fizikai tünet nincs, akkor ruhán keresztüli, vagy olajos érintésű könnyed masszázs talán segít.
Ennyi ötletem támadt. Másnak biztos van más ötlete is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!