Te is félsz a csapvíztől/mikrótól? Mikor lett az emberek nagy része ilyen " de egészségtelen a világ" mániás?
Ma annyi minden egészségtelen. A cigi, alkohol, kávé, energiaital, ezeket elfogadom!
De már az emberek nagy része akit ismerek már mindenre mondja hogy "jajj káros!"
-Mikró 5 családot ismerek aki kidobta vagy eladta a mikróját, mert egészségtelen, sugározza a kajába a hullámokat!
-Szalonna mert hogy zsíros... Falun hány nemzedék nőtt fel szalonnán?
-Zöldségek Tele van a bolti zöldség génkezelővel.
-Csapvíz tiszta klór, szűrt vizet isznak ismerőseim, vettek ilyen gépet ami szűri a vizet a házban.
-cukor Ők édesítővel isszák a kávét.
-fehér liszt/cukor Ők barna cukrot teljes kiörlésű lisztet használnak...
Most komolyan, mikor lett az ember ennyire paranoiás?
Te is rettegsz ha rágondolsz a szalonnára?
-Tönkrement magától a mikrónk, úgyhogy emiatt jelenleg nem aggódok. Amúgy a kaják nagyrésze amit a boltban kapsz, már alapból hőkezelt.
-A szalonnától csak akkor félek, ha nincs itthon. :D
-Ha húst nem ehetünk, a zöldség meg génkezelt, akkor mégis mit együnk? Magokat? A fa amin terem nem génkezelt?
-Ásványvizet iszok, mondjuk arra is azt mondják káros. De bevallom, a csapvíz néha jobb, mert az legalább nem csinál savat a belemben.
-Mitől jobb egy mesterséges szirszärokkal telenyomott valami a cukornál?
-A liszt ugyan abból a "génkezelt" búzából van, barna cukrot még nem ettem, mert nem volt rá pénzem.
Amúgy nem értem, hogy egy kedves történelem tanárnőmet idézzem, és magét a szituációt: elővett egy cigit, bevette a szájába, rágyújtott, majd ezt mondta: Erre is azt mondják, hogy káros, tudom, hogy az, de valamibe meg kell halni nem?
Szóval fölösleges a rinya. Arról nem is beszélve, hogy az éhenhalás, és a szomjanhalás még mindig egészségtelenebb, mint ezek az ételek/italok.
Mikróval nincs bajom, nem is értem másoknak miért van, de ő dolguk. Bár én eddig a háztartások 99%-ban láttam mikrót.
Szalonna, cukor, liszt, ezeknek is megvan a maga igazsága, viszont senki nem fog abba belehalni egy jó szalonnasütésbe, vagy egy cukrozott kávéba. A lényeg hogy mindennek megvan a maga mértéke amit tartani kell, és egyik véglet sem igazán jó.
A csapvíz változó, függ a hálózattól is, van ahol kb langyos víz folyik, meg elég érdekes íze-szaga van, de ez alapvetően a hálózati rendszer hibája. De összességében a magyar ivóvizek elég magas minőségűek.
Nem igazán...szerintem a mikró az egyik leghasznosabb háztartási eszköz, és hülyeség, hogy mikrohullámokat sugároz a kajába..
Mi házi szalonnát szoktunk venni, abba pedig nem hiszem, hogy annyi mesterséges szar lenne
A zöldségekről meg annyit, hogy még ha tele is vannak mindenféle mesterséges anyagokkal, meg már mindenre rámondják, hogy ez nem is igazi húsból/zöldségből készül, akkor mit egyek? Haljak éhen, csak mert néhány "értelmes" kitalálta, hogy minden étel, amit a boltban megveszel, meg van mérgezve?
Egyik barátnőmék is vettek ilyen vízszűrőt és mondták, hogy bemesélték nekik, hogy ha azt rászerelik a csapra, desztillált víz fog jönni belőle...Már nem azért, de ha desztillált vízen élnének, már rég meghaltak volna, szóval most tök mindegy, hogy ott van-e az a szűrő vagy nem...Ha meg tényleg van egy csomó mérgező oldott anyag a vízben, az ellen úgyse tehetünk semmit
Az édesítőszer megint többet árt, mint a sima cukor szerintem..
A barna cukorról és a teljes kiörlésű lisztről nem nagyon tudok mondani semmit, lehet, hogy egészségesebbek, mint a fehér társaik, de attól még elég drágák és most hiába mondják, hogy mennyivel jobb azt enni, mint a fehéret, ha sokaknak nincs pénze ezekre?
16L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!