II. János Pál pápa bocsánytot kért a nőktől. Mi a véleményetek erről?
"A feminizmus egy koholmány, ami a nők férfias válasza, egy férfiak által uralt világban."
Nem értem az elejét a feminizmus hazugság, de enélkül még mindig nem szavazhatnánk, és sajnos más módszer nem ismeretes a férfiak világában, tehát ellenük csak a saját fegyverükkel lehetett harcolni.
De ha te tudsz más megoldást amit a régi nők nem csináltak a befogadó, érzelmes, követő, családcentrikus, házias és mit értek el vele??
Abban viszont lehet ráció, hogy ma már esetleg a női eszközökkel kéne élni a jelenlegi helyzetben, de nem tudom elképzelni, hogy miképpen és mi hozhatna eredményt.
"De mivel alapvetően férfias válasz, ezért a nők részéről nem is lehet ez az igazi válasz, mert ahhoz nőies választ kéne adni."
Jó jó, de hogyan? Én azt tapasztaltam, hogy a nőies megoldások valóban sikeresek, tudnak lenni, de van némi hátulütője, hogy nagyon megfogja a férfiakat és azok a bizonyos soviniszta fajták elkezdenek vadász üzemmódba kapcsolni és uralkodni, birtokólni próbálják a számukra vonzó nőies nőt.. Az is igaz, hogy a férfias játékokban ügyes nő nem nő hanem lassan átváltozik inkább fúriává és rosszabb lesz mint a férfi..
"Nem az a baj, hogy nincs egyenjogúság, hanem alapvetően azok az értétek vannak előtérben, amik általában férfiakra jellemzőek, a nőkre pedig kevésbé."
Nem értek egyet, nincs egyenjogúság, mert a női értékeket nem tekintik értékeknek. És NINCS egyenjogúság..
"Erősnek, logikusnak, cselekvőnek lenni pozitív és elismert dolog, míg gyengébbnek, intuitívnak, és passzívnak inkább negatív és lenézett."
Szerintem az erő fizikálisan a férfié, de lelkileg a nőjé.. A passzívat mint női tulajdonságot nem tudom, hogyan értelmezni, inkább a befogadó számomra a női tulajdonság, de lehet nem értem csak..
"Ezeken a dolgokon kéne változtatni, és az a vicc, hogy igazából ezek a tulajdonságok (erő-gyengeség, értelem-érzelem, aktív-passzív) mindkét félben ugyanúgy ott vannak, csak az egyik el van nyomva. A nők nem kárpótlást kéne kapjanak, hanem azt, (és ez a férfiaknak is jobb lenne) hogy azok az értékek, amik nőiesek, el legyenek fogadva a köztudatban."
Itt nincs vita köztünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!