Ti mit gondoltok a románokról, Romániáról?
Én nagyváradi vagyok:)
A románokat bírom,van köztük ilyen is,olyan is.Az anyaországiaknak üzenem,Magyarország semmivel sem különb,mint Románia,a rendszerváltás óta nagyon sokat változott.Aki még nem járt Erdélyben,vagy Partiumon ne alkosson véleményt az itt élő emberekről,vagy azt ne a tévében látottakra,előítéletekre alapozza.
Mellesleg a politikusok imádják a mimajdsegítünkazerdélyieken szöveget nyomni,uszítani azzal a románokat ellenünk,hogy állaandón pocskondázzák őket(főképp Jobbikra gondolok),illetve állandóan azt hangoztatni,hogy nekünk milyen szar(jól esik ezt hallani,hogy van akinek nálatok is szarabb).Akinek nem inge ne vegye magára!
Kérdező,Kolozsvár gyönyörű város!
Bevallom őszintén, én sokáig nem sokat tudtam Romániáról. Pedig nekem is van székely vér az ereimben. Aztán pár hete találkoztam Magyarországon romániai magyarokkal (Hargitából). Ők itt dolgoznak hónapokig, minden egyes nap, nincs se hétvége, se szabadság, folyamatosan dolgoznak, hogy aztán kb 2 hetet töltsenek otthon a családjukkal. Igen, vendégmunkádok, de egyáltalán nem szabad lenézni őket, nem tudom melyik magyar tenne meg ennyi mindent a családjáért. Vannak köztük 20 évestől kb 50-ig és ők így együtt laknak, dolgoznak. A mi házunkat ők csinálták és egyetlen rossz szavunk sem lehet rájuk. Nagyon szépen, gyorsan, szorgalmasan dolgoztak, minden szemetet összeszedtek maguk után, felsöpörtek, felmostak, pedig nem is kértük őket és még olyan munkát is csináltak, ami alapból nem tartozott volna a feladataik közé. Adtunk nekik mindig vmi finomságot, sütit, innivalót és hasonló kis ajándékokat és sokat is beszélgettünk. Sőt azóta is tartjuk a kapcsolatot.
Nekem abszolút pozitív benyomásaim vannak velük kapcsolatban, persze nem biztos, hogy mindenki ilyen, de ők nagyon kedves, barátságos és jókedvű emberek. Ja és nagyon bírom a beszédüket:)
A német cégvezetők 52%-a nem alkalmazna román munkaerőt ez sok mindent elmond.
Volt pár román munkatársam, vagy ismerősöm. 10-ből 2 akire azt mondhatom, hogy normális. A többi 8-at inkább nem kommentálom. Sok velük az atrocitás. Nem véletlen hívják cigány népségnek őket, hozzájuk tudnám a legjobban hasonlítani őket.
Most Ausztriában dolgozom. Ott is 10-ből 8 az arány csak pont fordítva! Tehát ne mondjátok, hogy bennem van a hiba.
Egyébként sok emberrel beszélgettem a románokról, valamiért mindenki húzza a száját ha szóba kerülnek. A mendemondák pedig a legtöbbször van alapjuk.
Múltkor kamionokat ellenőriztek Magyarországon. 3-ból 1-nek volt valami, ami miatt azonnal félreállították a kocsit. Ukránoknál ugyan ez 10-ből 1 volt. Pedig ott is csóróság van.
Szóval az arányokkal van a baj!
Többször jártam erdélyben(arad, kolozsvár, stb)mikor átértem a határon olyan volt mintha visszamentem volna az időben. Kosz, mocsok, kóborkutya, igénytelenség. Nem a városok szépek hanem erdély. A városok egy pusztulat.
A történelem bebizonyította hogy nem szabad bennük bízni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!