Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Normálisak ezek?

Normálisak ezek?

Figyelt kérdés
Szerintetek ezek a kis önsajnáltató barmok elgondolkodtak valaha a meleg szobában ülve a számítógép előtt hogy minden másodpercben több ezer gyermek hal éhen,jelenleg is hajléktalanok sokasága fagy halálra szörnyű kínok közt,és vannak emberek akik bármit megadnának csak még egy évet élhessenek......szerintem nem(és ha már egy fent említett emberke elgondolkodik ezen ,már megérte feltenni a kérdést) 25f

2013. nov. 11. 23:58
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

pont ez a depresszióban a betegség.

hogy az egyén gondolkodása annyira beszűkül,hogy a saját negatív érzésein nem lát túl és a környezetében sincsen senki aki felébressze.

szóval?

2013. nov. 12. 00:00
 2/6 anonim ***** válasza:
55%

Benned se lehet túl sok empátia, ha egy beteg, elesett embert önsajnáltató baromnak hívsz...Mindenkinek a saját nyomora a legnagyobb, és ez nem önzőség, természetes (kivéve, ha szent vagy). Ha én épp éhezek hónap végén, vagy minden szerettemben csalódok, elveszítem a szerelmemet stb., akkor nem fog vigasztalni, hogy Afrikában éheznek. Mi több, paraszt dolog lenne ezzel vigasztalni magam.

Mellesleg abszolút környezettudatosan élek, nem fogyasztok a valódi szükségletem fölött, szoktam adakozni (a kevés pénzemből) és önkénteskedni is. Bár nem szoktam ide kérdést kiírni, de ha kiírnék, mitől is lennék rosszabb ember?

2013. nov. 12. 00:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Ez az oldal egymás segítése céljából jött létre. Ha téged zavar mások nyavalygása, menj másik weboldalra, ilyen egyszerű, ha nem tudsz segíteni, nincs értelme itt lenned.
2013. nov. 12. 00:15
 4/6 A kérdező kommentje:
2 látom nem érted a kérdés lényegét,pedig zárójelben leírtam ,és sajnálom ha magadra vetted,ja és miért ne nevezhetnék valakit baromnak aki saját magát is egy senkinek tartja és meg akar halni,saját szemét kinyomni meg hasonló dolgokat ,és akinek nem inge nem veszi magára,
2013. nov. 12. 00:21
 5/6 A kérdező kommentje:
a segítségről:tapasztalatból tudom,hogy néha nagyobb segítség egy "pofon",mint a közös sírás (ezzel a kérdéssel nem az volt a célom hogy bárkit is megbántsak,ha ez mégis így jön le akkor sajnálom,azért remélem lesz aki megérti a kérdés mondanivalóját)
2013. nov. 12. 00:35
 6/6 anonim ***** válasza:
52%

Egyrészt attól, hogy valaki rossz hangulatában kiír ide egy kérdést vagy kiönti a lelkét és így kicsit panaszkodik, még nem biztos, hogy rossz ember és nem segít másokon. Ki vagy te, hogy ismeretlenül megítélj bárkit is?

Másrészt ha kicsit utánajárnál, rájönnél, hogy a lelki betegségek - habár a köztudat nem tartja őket igazi betegségeknek és legtöbbször csak nyavajgónak tartja a bennük szenvedőknek - valós bajok, nem csak lelki tünetei, de fizikai tünetei is vannak. A mentális betegek agyát megvizsgálva szemmel látható eltéréseket mutattak ki az egészséges lelki- és elmeállapotú emberek agyától.

Harmadrészt pedig remélem tisztában vagy vele, hogy te ezzel a kérdéssel sokkalta szánalmasabb vagy, mint azok, akiket kritizálni próbálsz. Szerinted mit mond el rólad az, hogy nincs jobb dolgod annál, minthogy otthon üldögülve idegen embereket pocskondiázz? Ha ennyire ráérsz és ha ennyire erős igazságérzeted van, akkor menj és végezz valami önkéntes munkát, vagy készíts pár tucat szendvicset és néhány termosznyi forró teát és oszd szét a hajléktalanoknak. Boldogan elfogadják majd, tapasztalatból mondom!

2013. nov. 12. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!