Miért nem becsülik sokan azt hogy élnek?
Folyton olyan kérdésbe ütköztem a mai nap, hogy "Minek élünk"? Unalmas az élet, már nem bírom. Az emberek károsak a fölre, legfőképp egymásra. Na mi folyik itt?:D
Az isten teremtett minket (én hiszek ebben)lehetőséget adott arra hogy éljünk és ezt csak úgy eldobnánk? Ami még rosszabb hogy fiatalok közt találni a legtöbb ilyen életunt kérdezőt. Miért lehet ez? Van rajtam kívül olyan aki még tudja értékelni az élet szépségét?
Ha több szépet látnának-olvasnának az emberek pl. a kultúrában és ha a kölykök affelé lennének terelve kiskoruk óta, nem hagyva, hogy az utcán gettósodjanak és cigányosodjanak (bocsánat), akkor mindenki jobban értékelné önmagát.
Ugyanezt értve kapcsolatokra is, felnőtt korban.
Mellesleg erre rátesz még jó nagy lapáttal az is, hogy az öldöklő-lövöldöző-gyilkoló-megalázó filmeket, műsorokat, videókat nézik az emberek. Ezek vannak nap mint nap lenyomva a nép torkán, főleg a kereskedelmi csatornák által. Mindezeknek a műsoraik tele vannak korrupcióval is, főleg a drága sms küldésre buzdító műsorok.
És mindezek tálcán vannak kínálva reggeltől-estig gyerekeknek és felnőtteknek is.
Minden esetre a fogyasztó védelmet és média szervezeteket át kellene nevezni: korrupció és agymosó védelemnek.
Az életet élni kell: érezni-simogatni-kóstolni, sétálni a természetben, gyerekeinkkel foglalkozni.
Nem tökéletes ez az elmélet sem, mert vannak "átfedések", és van amikor megelőzik egymást a dolgok (szerelmes lehetek, attól, hogy éhes vagyok), de szerintem ezt tanulmányozd át, és meglátod, hogy ha nincs meg ebből jó pár, akkor az életminőség miatt nem nevezhető életnek az élet. Tehát nem a mennyiség (meddig élünk), hanem a minőség számít (hogyan élünk), és bizony nagyon könnyen lehet azonosulni az ilyen megtört emberekkel, akik élni sem akarnak, ha egy pillanata cserélnénk "életet". (vagy csak "teljes" bepillantást nyerhetnénk...)
Szóval az élet önmagában nem elég, meg kell találni azt a helyet is, ahol érezzük, hogy akik vagyunk, az értékes, és "kell" a társadalomnak (szubkultúrának). Ha nincs hajtóerő, nincs szándék, ha nincs szándék, nem küzdünk, ha nem küzdünk, meghalunk...
Isten adott neked egy célt, (remélhetőleg ezt már tudod, ha már hiszel benne ;) :D) de nem mindenki olyan szerencsés, hogy birtokoljon valami "hajtóerőt". Ez a keresztény emberek dolga (elsősorban), hogy mutasd meg a megtört embereknek, hogy igenis értékes, van célja az életének, és hogy hol tudna leginkább hatékony, értékes ember lenni.
Az élet is azok közé a dolgok közé tartozik amiket az ember csak akkor kezd el értékelni amikor elveszíti azt. Ilyen az egészség és a családtagjaink "jelenléte" (bocs, ezt nem tudom jobban kifejezni).
Megszokjuk, és természetesnek vesszük őket, és mikor nem úgy működnek ahogy kellene, vagy elveszítjük azokat csak akkor döbbenünk rá milyen fontosak is voltak az életünkben...
A fiatalokat is meg tudom érteni. Régen ha az ember tanult, fejlesztette magát biztosra vehette, hogy boldogul az életben. Nehéz munkával, idővel, de elérte a céljait. Manapság azt látom, hogy akár mennyire próbálkozunk sokszor a napi betevő is gondot okoz. Egy fiatalnak ezzel szembenézni nagyon nehéz.
Köszönöm a válaszokat, sok dologban egyetértek veletek.
Az egyik hozzászóló említette hogy isten céllal teremtette az embert, ebben nagyon mélyen hiszek és talán ezt kellene keresni, jobb esetben megtalálni mire az életünk végére érünk. Mindenkinek vannak gondjai és velem is előfordul hogy úgy érzem belefáradtam, nem bírom tovább. De nem gondoljátok hogy gyáva dolog lenne eldobni az életünk, ha valami nehézségbe ütközünk? Ugyan akkor önző dolog, mert talán ezzel nagyon nagy fájdalmat teszünk annak, aki szeret és szüksége van ránk?
Nem vagyok szekta tag, egy kíváncsi kérdező vagyok.:) Próbálom nem belevonni a vallást, mert tudom sokan nem hisznek istenben, én meg a Bibliában és a papokban...
Aranyos megfogalmazás ez:
"Az egyik hozzászóló említette hogy isten céllal teremtette az embert, ebben nagyon mélyen hiszek és talán ezt kellene keresni, jobb esetben megtalálni mire az életünk végére érünk."
Nagyon mélyen hiszel?? (akkor mért fogalmaztad így a mondatod többi részét?)
Talán kellene keresni?? :D
Jobb esetben megtalálni?? :D
És életünk végére?? :DD
Ezt már tegnap is késő lenne tudni... :)
A vallást semmi esetre sem illik összekeverni a hittel, mert elég nagy a szakadék köztük... (ezt mindenki másnak mondom, nem neked kedves kérdező! :D)
Igen keresni, vagy helyesebben rájönni hogy mi az én "feladatom" itt. Folyamatosan tanulunk valamit közben és jobb emberekké válunk. Azt írtam hogy "jobb esetben megtaláni mire az életünk végére érünk". Így van, mert vannak akik csak sodródnak egész életükben és nem jönnek rá, így halnak meg. Gondolom te is úgy látod hogy a tanulás/munka és a család nemzésen kívül ennél sokkal több oka van hogy itt vagyunk.
Az egyház és papok tanítását nem hallgatom meg, bort isznak és vizet prédikálnak. Templomba sem kell járnom, hogy közelebb kerüljek istenhez. A gyermeke vagyok, egy része, bármikor megtalálom és szólhatok hozzá ha akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!