Sokan a kérdezőket miért becsülik le, hiszik alul műveltnek?
Valóban, vannak olyan kérdések, hogy szinte értelmezhetetlenek, tele vannak ordító helyesírási és nyelvtani hibákkal. Persze mindez a válaszokra is igaz.
Ráadásul néha akkora marhaságokat tudnak megkérdezni...
Illetve sokszor olyanokat kérdeznek, ami kevés logikával percek alatt kitalálható, vagy a kérdés főszavait google-ba beírva kapásból megvan a válasz.
Sőt, rengeteg olyan van, amire a wikipédia pillanatok alatt szintén választ ad.
Ilyen kérdés igazából teljesen fölösleges feltenni. Ha valaki az internet világában ennyire nem képes adatokat szerezni, azzal mi lesz később?
Engem általában az irritál kérdezőben/válaszolóban egyaránt, ha az értelem helyett a nagyképűség süt róla. Ha elítél másokat a véleményük, nézetük miatt. Ha oltja a másikat, hogy hogyan kellene helyesen írni, de az ő szövege is hemzseg a hibáktól. Ilyenkor néha-kultúráltan-, de én is "beszólok".
Azt viszont el kell mondanom, hogy bár gyakran teszek fel én is kérdéseket, még soha nem kaptam bántó választ.
"A helyesírási és nyelvtani hibákat nem tartalmazó kérdésekre se tudnak általában normálisan válaszolni."
Ez így nagyon nem igaz. Miért írtad ezt?
A kérdésekre (még a rosszul leírt, bután fogalmazott kérdésre is) szokott jó válasz is jönni!
Egy normális kérdésre pedig ritka a rossz vagy a kötekedő válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!