Mit gondoltok? Szerintettek Erdélyben elegendő magyar van, hogy megnyerhesék az autónomiát? Mert hatalmas létszámban teljesítettek október 27-én!
Figyelt kérdés
2013. nov. 5. 16:50
1/5 anonim válasza:
Székelyföld kér autonómiát, nem egész Erdély. Székelyföld Erdély egy része, de nem egész Erdély.
Én sajnos nem hiszem, hogy elérik az autonómiát. Bárcsak úgy lenne, szívből kívánom nekik.
2/5 anonim válasza:
Ha nem lesz székelyföldnek autonómiája akkor Bukaresttől kezdve , Kolozsváron áthaladva Brüsszelig mind ilyen létszámban fogunk tüntetni :D , ebben a létszámban . Bár Bukarestből nem biztos hogy hagyunk is valamit . Egyébként , komolyabban , Erdélynek az Autonómiáját csak is akkor lehet elérni ha az RMDSZ mellé áll még egy román párt is , mert amíg mi magyarok kérjük addig 100% hogy nem lesz semmi (ha csak nem változik Erdélyben meg a magyarok javára az arány ) . Székelyföldnek pedig valószínűleg Autonómiája lesz , egy olyan térségről beszélünk ahol mindenki az autonómiát kéri , de ha nem is mindenki , a 2/3 ados többség bőven megvan .
3/5 A kérdező kommentje:
Én őszintén remélem,hogy minden székely ember megkapja az autónomiát...hiszen megérdemlik!
2013. nov. 8. 15:51
4/5 anonim válasza:
Nem marad más mint vágyálom. Szerintetek megengedik hogy románia szívében ott "elburjánzon" a magyar nyelv vagy bármi amiben benne van hogy magyar. Nézétek meg szine az ország kellős közebe, jó támasz pont ha meg akarjuk fordítani a magyarság arányát Erdélyben, és befolyást szerezzünk, na ezt ők is pontosan tudják, ezért nem lesz sose autonómia, mert ez reményt és löketet adna és esetleg újra éledne a magyarság Erdélyben.
5/5 A kérdező kommentje:
Szerintem semmi nincs kizárva és ez csak 1 autónomia tűntetés volt és egyszerűen rengetegen voltak. A következő tűntésen remélhetőleg még többen lesznek tehát a románoknak nem lesz más esélyük ezt meg kell, hogy engedjék hanem akár kitörhet a III. világháború is. Mert a székelyek nem hagyják magukat erről biztosíthatom!
2013. dec. 2. 18:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!