Nagyon őrült dolog, ha megalkottam az elmémben "magamat"?
Kiskoromban, úgy 5-7 éves koromban, az elmémben megalkottam magamat kicsit másként, úgy, ahogy még most is kiakarok nézni, és el is neveztem, Alexnek. Mindig amikor valaki beszólt nekem, vagy kedvem támadt megütni valakit, elképzeltem, hogy ölöm meg, vagy, hogy öli meg Alex... Például, kihúzom az összes fogát, levágom a végtagjait. Eddig még sose ütöttem meg senkit, de kicsit betegesnek érzem ezt a viselkedést. Már az álmomba is így képzelem el magamat.
Nagyon beteges dolog ez? 15/f
Hadd okoskodjak már. Ha leírom a hülyeségemet, abból is lehet tanulni, látod.
Szóval akkor hol van a többszemélyűség, okoska. :p
Ja, és akkor is pszichiáterhez kellene menned. Ő tudná beazonosítani, hogy van-e valamilyen kezelnivaló problémád. Van választék bőven. Azért mert kifogtál egy hülyét még nem jelent semmit.
Ha te magad is úgy érzed, hogy ez nem normális, már csak a saját megnyugtatásodra vagy kezelésed miatt el kellene menned egy másikhoz.
Azt a problémát, ahol az illetőnek több személyisége van disszociatív személyiségzavarnak hívják. A skizofrénia egészen más.
Itt azonban egészen másról van szó. Önbizalomhiány és élénk fantázia.
Az, hogy elnevezte a másik énjét, az nem csak önbizalomhiány szerintem.
Én is önbizalomhiányos vagyok mégsincs másik nevem.
Sztem tök jó dolog. Kitalálni magadat.
Hogy mit csinál viszont, az nekem nem tetszik. Az egyáltalán nem jó dolog. Nem azért kéne léteznie, hogy helyetted cselekedjen, hanem hogy te hasonlíts minél jobban hozzá, azaz egy eleve pozitív magadat kéne, hogy elképzeld.
A pszichológus nyilván azért nem mondott még semmit erről, mert többet akar tudni. Egy elhamarkodott vélemény többet árt, mint használ.
Olvasd el a Nem vagyok sorozatgyilkos című könyvet, és a folytatását, a Szörnyeteg Úr-t. Imádni fogod őket.
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!