Nagyon őrült dolog, ha megalkottam az elmémben "magamat"?
Kiskoromban, úgy 5-7 éves koromban, az elmémben megalkottam magamat kicsit másként, úgy, ahogy még most is kiakarok nézni, és el is neveztem, Alexnek. Mindig amikor valaki beszólt nekem, vagy kedvem támadt megütni valakit, elképzeltem, hogy ölöm meg, vagy, hogy öli meg Alex... Például, kihúzom az összes fogát, levágom a végtagjait. Eddig még sose ütöttem meg senkit, de kicsit betegesnek érzem ezt a viselkedést. Már az álmomba is így képzelem el magamat.
Nagyon beteges dolog ez? 15/f
Talán így vezetted le már akkor is a benned lévő feszültséget. Csak mi van akkor, ha ez egyszer valóra válik.
Kicsit a skizofrénia tünetének tűnik.
Szóval szerintem egy pszichiáternek ezt el kellene mondanod!
istenem...
teljesen normális, én is szoktam képzelődni, nem tudom mit kell túlbonyolítani, skizofrénia, ugyan má
Amúgy azért legyünk először tisztában a kifejezésekkel, mielőtt skizofréniázunk. Ennek nem sok köze van a skizofréniához, mivel az nem egyenlő a többszemélyiségűséggel.
Kérdező, amíg nem cselekszel "Alexként", nem próbál meg irányítani ez a kitalált személyiség, addig semmi okod nincs aggódni.
#7-s:
De az, hogy olyanokat képzelek, hogy ő, az-az én, hogy ölöm meg kínok között, az adott embert, inkább az lenne a problémám. Nem nézek se horrort, se semmilyen káros hatású filmet, se játékot, ellenzem is az erőszakot, de az elmémben olyan jól esik elképzelni.
Skizofréniában szoktak nevet adni a másik személyiségnek, szóval...
Na mindegy, nekem holt mindegy. És egyébként sem tuti biztosra jelentettem ki. Nem vagyok orvos, és én is szoktam elképzelni olyanokat, ha mi lenne, ha megölnék valakit mert megérdemelné, de nem neveztem el senkinek semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!