Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Most őszintén! Tényleg olyan...

Most őszintén! Tényleg olyan szemét lennék, mert nem adók minden jött-mentnek pénzt?

Figyelt kérdés

Én nem adók borravalót se a pizzasnak, se a pincérnek, se senkinek, mert kap fizetés, minek is adják nekik zsebpénzt?

Oda jött 1 gyerek egy plazaban hogy itt a gyógyszere, be aiarja venni, tudnánk neki adni pár száz ftot, hogy vegyen udítőt. Mire mondtam, hogy ott a wc igyál a csapból!

És lebunkoztak a barátaim!

De most miért? Nekem se osztogat senki pénzt, kajd ha igy lesz, akkor adók!

Ja legutóbbi eset, kunyeralt egy egyetemista a mekinel, hogy nincs pénze,.mert a tanulmányairá elment. És adnánk e neki. Mondtam, hogy pénzt nem kapsz! De veszek neked egy hamburgert! De az nem kellett neki...

Na így adjak bárkinek is pénzt?

Most miért lennék bunkó?

2013. nov. 2. 14:47
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

Ez tetszett, kifigurázza a borravalóadás szükségességének jövedelemelosztási igazságtalansággal való magyarázatát.

A másik kérdés, hogy mi motivál jobban... lássuk csak. Mit választana egy pincér?

A) Havi fix 80 ezer nettó fizetés

B) Teljesítmény alapú bérezés, ahol a teljesítmény mutatószámait az étterem-tulajdonos határozza meg objektív módon... mondjuk a vendégkönyvből, vendégek véleménynyilvánítása és saját meglátása eredőjeként, a szorzó pedig az árbevétel x%-a, korrigálva egyéb tényezőkkel..

Melyik biztosít kiszámíthatóbb megélhetést, stresszmentesebb munkakörnyezetet és kiegyensúlyozottabb munkavállalót?

2013. nov. 3. 16:34
 32/35 anonim ***** válasza:
Igen, ebben a rendszerben persze van racio es mukodne is, mint ahogy biztos van etterem ami hasonlot alkalmaz. Sajnos a legtobb etteremtulaj nem fog ezzel veszodni, inkabb legyen a jattos rendszer.
2013. nov. 3. 16:44
 33/35 anonim ***** válasza:

Akkor alkalmaznak teljesítményalapú bérezést, ha úgy lehet olcsóbban megúszni a munkaerőköltségeket. :)

Szerintem önmagában nem motivál jobban a teljesítménybér, mint a fix. A több motivál jobban, mint a kevesebb.

A teljesítmény alapú bérezést meghatározó képletet is meg lehet úgy alkotni, hogy a munkásnak felkopjon az álla, ne részesüljön a profitból.

De nagyon elkanyarodtunk az eredeti témától. :D Megint oda lyukadtam ki, hogy az étteremtulajdonos a görény, ha borravalóra számítva alulfizeti a felszolgálókat, nem a kérdező, ha nem fizet borravalót.

2013. nov. 3. 17:03
 34/35 anonim ***** válasza:
Igen, a pincer szempontjabol igazan teljesen mindegy is hogy kitol kapja meg a penzet, a tulajtol ber vagy a vendegtol jatt formajaban.
2013. nov. 3. 18:52
 35/35 anonim ***** válasza:
A kérdezőnek adok igazat.Ha egy szakmában sem adnának jattot az emberek,akkor megfizetnék az alkalmazottakat.Mert kell a futár,az orvos és a pincér is.
2013. nov. 29. 20:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!