Nem rég derült ki számomra, hogy szuperérzékeny vagyok. Van köztetek olyan aki szuperérzékeny? Érdekelnének a személyes tapasztalatok erről.
Szerintem pedig az az igazán szuperérzékeny, aki tesztek nélkül, szinte mióta él, tudja, hogy szuperérzékeny. Én pl. ilyen vagyok. Egy szuperérzékeny ember figyel a részletekre, és nagy műgonddal elemzi önmagát, tehát már gyerekként is rájön, hogy ő kicsit nagyon más, mint a többiek. Szóval én azt mondom, hogy aki nem vette észre magán legalább 16 éves korára, az csak normális mértékben érzékeny, ami pedig szükséges az életben.
Én pl. az érzékenységemet és a dolgok megfigyelésére való hajlamomat úgy élem ki, hogy fizikusnak tanulok, ezáltal jó esélyem van rá, hogy olyan munkát végezzek, ahol adott a csendes, nyugodt környezet, és ahol magamba szállhatok anélkül, hogy bárki rám szólna.
Ha valaki, aki érdekel a környezetemből, rosszkedvű vagy valami gondolat/érzés nagyon leköti, egyből én is ráhangolódok, aztán pedig napokig nem tudom kiverni a fejemből. Már oviban is elég magas érzelmi intelligenciám volt, csak mivel ezt a szintet nem tudta követni a logikai intelligenciám, ezért sokszor nem tudtam, hogy hogyan felelhetnék meg egymással ellentmondó elvárásoknak. Mert én maximalista vagyok ilyen szempontból, és sokszor van, hogy valami belső ellentét van bennem (érzékenység detektora felfogja a problémát), de nem tudom szavakba önteni a bajomat, és nem is tudom, hogy mit csináljak sokáig, míg a rendszerező tudatos gondolkodásomnak nem sikerül felvenni az iramot a finomabb szintű megérzéseimmel. De míg a megérzéseim és a meglátásaim között ekkora szakadék van, nagyon feszült vagyok miatta, és míg a meglátás megérti a megérzést, eltelhet több év is. Viszont ebből származó előny, hogy így a logikus gondolkodásom mindig rá volt kényszerítve, hogy felfejlődjön a megérzéseimhez, szóval az elvontabb, komplex gondolkodásra egyre jobban rá tudtam hangolódni, ahogy idősebb lettem. Az érzékenységből fakadó művészi hajlamaimat pedig kiélem a zenehallgatásban, táncban, írásban, rajzolásban, beszélgetésben.
22/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!