Ti szeretitek magatokat?
igen,eléggé.
de az elégedettség azért szélesebb repertoárt lefed.
az önszeretetem abban nyilvánul meg,hogy a testemmel az érzéseimmel és a képességeimmel együtt elfogadom és kedvelem önmagam.
mind a három dolog elég sok munkámban volt.
Igen, jóban vagyok magammal :)
Szerintem ez egy kör, ha elégedett vagyok magammal, jobban szeretem magamat- nem is jobban szeretem, hanem úgy mondanám inkább, hogy ad egy kis plusz érzetet. Ha pedig ott a plusz érzet, sokkal könnyebben megy minden, és elégedettebb leszek. Nyilván ez nem megy a végtelenségig, mert történnek közben dolgok, amik lehetnek egészen aprók (kijön a fejemen egy ronda pattanás), vagy komolyabbak (nem sikerül egy vizsga), ezek mind mind visszahúznak egy kicsit. De amint átmegyek a vizsgán, elmúlik a pattanás, máris jobb lesz minden. Összességében pozitívan gondolok magamra, ez segít túllendülni ezeken a kisebb nehézségeken.
most már igen, kezdek olyan lenni minden értelemben amilyen szeretnék lenni.
persze még kell jó pár év, hogy egy ilyen kérdéssel kapcsolatban határozott "igennel" válaszoljak, de úgy érzem nem haladok rossz irányba ezen válasz felé.
elégedettség és önszeretet: szerintem összefüggő, az elégedettség számomra előbb eljövő állapotnak tűnik, mint az önszeretet. szerintem az elégedettségből, a saját maga megbecsüléséből jön később az, hogy szeretem is magamat, harmónia van bennem. az önszeretethez úgy gondolom kell már egy bizonyos életkor és a vele járó sok sok tapasztalat, az ebből adódó bölcsesség, higgadtság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!