Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mért kell szánalmasnak tartani...

Mért kell szánalmasnak tartani azt, aki öngyilkos akar lenni?

Figyelt kérdés
Most nem egy konkrét illetőről van szó, csak több helyen hallottam már, hogy ez szánalmas. Nem inkább elgondolkodni kéne ezen? Még ha csak egy szerencsétlen valaki is az illető, aki csak úgy mondja, mert azt akarja, hogy mindenki sajnálja, vagy mit tudom én, nyilván ő sem azért teszi, mert olyan rohadt jó neki.
2013. okt. 23. 23:55
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a jajjbezzegafrikázást be lehetne nagyon fejezni. Akinek egy kicsi esze is van, az rájön, hogy egyrészt a kutya nem gyűjt róluk adatokat úgy általában. Emberek születnekélnek-halnak statisztika meg a határba se, analfbéta mindenki. Pláne, hogy az ide irogató emberek 99%a ezekenk a "hátrányos helyzetű helyeknek" még a közelében se volt. Noná mindenki azt hall vagy vél tudni amit akar.

Egy mentális probléma nem valamiféle úri passzió, amit csak az unatkozó európai talát ki úgy 30 éve. Aki ezt komolyan gondolja, az nagyon el van tévedve.

Az hogy kinek a válla hány kilót bír el, nem kor vagy kultúra kérdése, hanem a személyiségé. Az hogy valaki mentálisan gyenge, pont úgy nem az ő hibája, mint az hogy 2 méter magas-e vagy csak 150 centis. Az agy kémiájárért illetve ennek felborulásáért hibáztatni valakit eléggé középkori hozzáállás, nem?

Nem megoldás? Valóban nem az, a probléma megtagadása. Lényegében a probléma nincs többé, mert értelmét vesztette.

2013. nov. 1. 01:47
 22/22 A kérdező kommentje:

"Meg a 16 évesek is észrevehetnék, hogy ők mi miatt akarnak öngyilkosok lenni, és hogy mások mikkel élnek együtt, és küzdenek..."

Én csak ehhez fűznék még hozzá valamit. Értem, hogy mire gondolsz, azokra a tinikre, akik szenvednek attól, hogy letört a körmük. De azért én sose szerettem, mikor az életkorból indul ki valaki. Egy 16 évesnek lehetnek rohadt komoly problémái is. Persze, nem arra gondolok, mikor valami hülyeségen nyafognak. de ez pont olyan, mint amikor valaki Justin Biebert hallgat, és azt mondják, hogy azért teszi, mert 12 éves. Én 12 évesen sem az aktuális sztárocskákat hallgattam. Ez tudom, nem jön ide sehogy, csak arra akartam utalni, hogy egy életkorral nem lehet mindent megmagyarázni. Aki 16 évesen KOMOLYAN gondolja, hogy öngyilkos akar lenni, az később is olyan alkat marad, mint ahogy aki 12 évesen Justin Biebert hallgat, mert cuki, az lehet, hogy nem fogja őt hallgatni 30 évesen, de helyette ondjuk Tom Jonest vagy Rod Stewartot fogja azért hallgatni, mert bejön neki.

2013. nov. 1. 21:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!