Mért kell szánalmasnak tartani azt, aki öngyilkos akar
lenni?
11/22 A kérdező kommentje:
8-as, szerintem Te picit másképp értelmezed a szánalmas szót. 9-es, öngyilkosnak lenni nagyon nehéz, egyáltalán nem könnyű. Persze híresztelni az.
Egyébként köszönöm a válaszokat, mindenki véleményét tiszteletben tartom, ezért nem kell olyan stílusban beszélni velem, hogy akkor felvilágosítalak róla, hogy... amikor legfeljebb a véleményedet tudod elmondani, mert fix igazság itt nincs. Köszönöm a kultúrával és társadalommal kapcsolatos válaszokat is. Az igaz, hogy az illető nem gondol azokra, akiket hátrahagy.
8-as, szerintem Te picit másképp értelmezed a szánalmas szót. 9-es, öngyilkosnak lenni nagyon nehéz, egyáltalán nem könnyű. Persze híresztelni az.
Nem könnyű, de sokkal könnyebb mint megoldani a problémákat, ami miatt az ember öngyilkos akar lenni..
2013. okt. 25. 16:39
13/22 A kérdező kommentje:
Szerintem nem könnyebb, főleg nem sokkal. És nem minden próba tőlünk függ.
Lehet egy-egy valamit az életre kenni, hogy nem rajtunk múlott, hogy így jött össze. De az egész életünket nem. Hány millió ember él nélkülözésben? És nem a "magyar" szegénységre gondolok, hogy panaszkodnak hogy mindennap számolják a forintokat, de az internet, a ház hitelből, az autó leasingre ott van... És ez a sok millió ember nem lesz öngyilkos. Akik napról napra élnek szó szerint, és nincs rá módjuk gyakorikérdéseken megkérdezni hogy "ÖNgyi legyek?"... Hanem ők egyszerűen küzdenek, még akkor is, ha lehetetlen helyzetből indulnak..
2013. okt. 26. 23:05
Mert valóban szánalmas. El tudok képzelni olyan helyzetet, ahol valóban ez az egyetlen kiút, de az esetek többségében nem erről van szó. Én is nagyon sokszor voltam lelki válságban életem során, sokszor voltam öngyilkosság közelében, de utólag, amikor felálltam a padlóról nagyon szerencsétlennek láttam magam. Azért szánalmas, mert az ilyen ember nem ismeri fel, hogy nem azért vagyunk a világon, hogy szenvedjünk és nem ismeri fel az élet szépségét, nem tudja élvezni azt ami megadatott neki. És nem ismeri fel azt se, hogy mekkora szerencse érte őt, hogy megszületett. Gondolj bele, hogy hány petesejtje van egy nőnek és mennyi spermiuma van a férfinak. Döbbenetes csoda, hogy pont Te és pont Én kaptunk arra lehetőséget, hogy legyen egy szép, boldog életünk. Csak élni kell vele és kell, hogy legyen hozzá ereje az embernek. Semmi értelme annak, hogy azt a 60-70 évet amíg itt vagyunk végigszenvedjük és bőgicséljük. Ráadásul azok az emberek akik öngyilkosok akarnak lenni, nagyrészük saját maguknak köszönhetik a helyzetüket. És akinek van ereje arra, hogy beledöngölje magát a sárba, akkor arra is van, hogy utána kihúzza onnan magát. Igen, megvetem az öngyilkos embereket.
2013. okt. 27. 22:14
16/22 A kérdező kommentje:
"Semmi értelme annak, hogy azt a 60-70 évet amíg itt vagyunk végigszenvedjük és bőgicséljük. "
Mondjuk egy öngyilkos is szó szerint ezt mondja.
Igen, de valahogy ti olyan evidensnek veszitek, hogy az ember magának szerezte a problémát. És rendben van, legtöbb esetben így van, de nem mindig, és nem mindenki akar az élete miatt öngyilkos lenni, van akinek 1 nagy probléma is elég.
Miért véded ennyire őket? Szerintem az öngyilkosság semmire sem megoldás.
2013. okt. 28. 20:22
Ha az lenne a problémák megoldása, hogy öngyilkosak vagyunk, akkor már fél Afrika öngyilkos lett volna...És nem lennének az öngyilkos "toplista" élén európai államok.. Meg a 16 évesek is észrevehetnék, hogy ők mi miatt akarnak öngyilkosok lenni, és hogy mások mikkel élnek együtt, és küzdenek...
2013. okt. 28. 20:30
19/22 anonim válasza:
Nem tudom kinek az oldaláról önzőbb a dolog. Aki meg akar halni és nem törődik azzal amit maga mögött hagy, vagy a hozzátartozók részéről akik mindenáron itt akarják tartani annak ellenére hogy szenved az illető?!
2013. okt. 30. 16:23
20/22 A kérdező kommentje:
Persze, hogy nem az a megoldása, de nem is azért teszi. Az utolsó hozzászólás pedig érdekes. Egyébként, vannak olyan emberek, akiknek tényleg meggyőződésük, hogy senkinek nem hiányoznának, egy ilyen ember nem önző, amiért nem gondol másokra. És nem ennyire védem őket, hanem válaszolok nektek.
Kapcsolódó kérdések: