Miért hiszi sok vidéki azt, hogy a Budapestiek beképzeltek és bunkók?
Nem hisszük azt, hogy minden fővárosi bunkó, de sajnos valóban sokszor tapasztalni olyat, hogy a falusiakat le bunkó parasztozzák, vagy elítélik az életmódjukat. De fordítva is: a falusiak, vidékiek is sokszor lenézik a budapestieket.
Ez alap intelligencia kérdése. Nem vagyunk egyformák, de attól még senki nem jobb, vagy rosszabb a lakhelye miatt, mint a másik.
Már megint ez a kérdés, múltkor már válaszoltam rá.
Nekem a falusi a vidéki,A városi meg városi, én 10ezres városban lakom és nem tartom vidéknek egyáltalán.
Budapesten éltem 20éves koromig.
Tapasztalatom, hogy ahol sok ember van, ott sok a bunkó.
Amikor fellöknek a metróban, és engem hibáztatnak, amikor vérző pofával keresem a panaszirodát, hogy jegyzőkönyvbe vegyék az esetet...
Amikor elütnek embereket autóval, és féknyom nélkül tovább mennek...
Amikor fényes nappal kést rántanak rám és elkérik az órámat...
Amikor nem lehet 5 percre otthagyni valahol a bringát, mert mire kijövök a boltból, kiszúrták mindkét kerekemet...
Amikor a rendőr álkulcsos betörésnek minősíti a baltával kettévágott tároló ajtót....
Amikor több a korrupció olyan mértékű, hogy már külföldön cikkeznek róla... ( [link] )
Amikor ráköszönök valakire illedelmesen, hogy megkérdezzem, mennyi az idő, azt mondja hogy a jó kva anyádat te kis bunkó paraszt! Még órád sincs? (vagy egyszerűen csak előveszi a gázspryt és le akar fújni)...
Amikor az öreg lánynak akarok segíteni, hogy az elejtett cuccait összeszedem, és tolvajt kiált rám....
Amikor emberek gerinctelenül agyon tapossák a másikat a munkahelyért...
Amikor egy budapesti kórházban nem hajlandóak a betegeket kezelni, mert területileg nem oda tartozik, de amúgy éppen budapesti szennyben kapott el egy betegséget...
... akkor feltesz valaki egy ilyen kérdést.
Szerintem hallgassad hétfőn 10:00-tól a Szőke Rádiózik adást a Tilos rádión. És rájössz, hogy nem olyan rossz az a vidéki élet. 8:00-tól meg a budapesti életbe lehet betekinteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!