A bolti eladók egy nagy százaléka miért hordja úgy fennt az orrát?
Éreztétek már azt mikor bementek bizonyos (márkás) boltokba, hogy az eladók végignéznek rajtatok és szinte szinte le lehet olvasni a tekintetükről a kérdést: "Mit keres ez csóró itt?" Az öltözék alapján ítélkeznek, holott nem járok koszos ruhában. Irodai munkát végzek sportosan elegáns a ruházkodásom.
Csak épp nem hordok drága márkás ruhákat, órát, ékszereket.
Ennek ellenére látszik a tekintetükben a lenézés.
Amit igazán nem értek, hogy az eladók fizetése a béka segge alatt, vagy talán a felett egy picivel helyezkedik el és mégis úgy viselkednek, mintha az arisztokrata osztályba tartoznának.
Mire ez a nagyképűség?
(Én egy átlagos budapesti bolti eladó fizetésének kb a 3x osát keresem. Mégsem nézek le senkit azért mert csak 70-140e Ft os fizetéssel rendelkezik.)
Saját magával szúr ki az ilyen eladó.
Tapasztalatból tudom, hogy ha valaki kedvesen fogad akkor oda visszamész. 2 éve bementem iskola előtt egy boltba, aranyos idősebb néni volt az eladó. Besem tettem a lábam az ajtón, hangosan rám köszönt, rögtön ajánlotta a friss süteményeket, az új italokat amit hoztak nekik...Imádtam. Megis jegyeztem utána barátnőmnek hogy ilyen fogadtatásban sem részesültem már évek óta.:D Sajnos sokan belefásulnak ebbe a szakmába ami érthető is. De azt gondolom, hogy aki tanult ezért az kellő alázattal tudja fogadni a vendégeit, megsem fordul a fejében hogy ő jobb mint a vevő. Nem szeretem a lenéző embereket én sem, széndékosan válogatok sokáig, ha látom hogy valami nem tetszik az ilyen "úri kisasszonynak".
Én is dolgoztam eladóként / könyvesvbolt /, szerencsére kevés volt a kellemetlen vevő. Igyekeztem mindig udvarias és barátságos lenni, hiszen azért fizetnek, ez a dolgom, meg amúgy is, nem kellett magam erre kényszeríteni különösebben, mert adta magát a helyzet: a vásárlók jófej, érdekes, kedves emberek voltak többnyire.
Ennek a flegmaságnak több oka lehet: fásultság, unalom, kényszerhelyzet, hogy ezen a területen dolgozik, alacsony fizetés, ill. eleve ilyen alaptermészetű az illető.
Sajnos, Magyarországon gyakran elfelejtik a szolgáltatásban dolgozók, hogy ők vannak az ügyfelekért, s nem pedig fordítva! Nem kell az ő flúgjaikat sem feltétlenül elviselni, persze, de azért...
Az egészségügyi dolgozók nagy hányada meg külön megér egy misét.
Frusztrált emberekkel van tele amúgy is ez az ország jelenleg, de talán változik a helyzet, bízzunk benne.
Tegnap tortent velem egy dolog, ami miatt alig tudtam elaludni.
Bementem egy forglamasabb kinai boltba, mert sehol sem talaltam vastagabb pledet a babakocsiba.
A polc tetejen volt felsorakoztatva jo par darab,megorultem...de nem tudtam levenni 7honapos terhesen meg nem is nagyon akartam/mertem maszni.
Talaltam egy eladot, karbatett kezzel allt tehat meg mas dolga sem volt.
Szepen megkertem, hogy segitsen nekem levenni a takarot.
Hat ha szemmel olni lehetne mar halott lennek...rendesen megharagudott ram, hogy segitseget mertem kerni.
Durrogva dunnyogott de en meglepodottsegembe nem is tudtam szohoz jutni.
Oda alltunk a polc ele es azt mondta (duhosen) o azt le nem veszi mert fel, hogy leesik meg amugyis multkor majdnem leesett es a vasarlonak nem is kellett a pled...es sok aru jott dolga van (mint emlitettem karbatett kezzel allt)
Megmondom oszinten, igen rosszul esett.
Szepen szoltam, nem kertem lehetetlent...gondoltam van valahol egy fellepo vagy palca amivel letudja emelni nekem.
Annyit mondtam neki, hogy jol van koszonom szepen es eljottem.
Latszik, hogy nem jutalekos rendszerbe vannak...ertem en, hogy unjak de ha en egyszer normalis vagyok elvarom, hogy legalabb normalis hangnemet kapjak.
Szoval kerdezo meg a kinai "gagyi" boltokban is jellemzo a bunkosag.
Igen, én is sokszor tapasztaltam ezt. Nem értem, hogy miért nem tisztelik a vásárlót ennyire. Pár évvel ezelőtt nem volt ilyen, igaz, hogy akkor intelligensebb emberek dolgoztak a kereskedelemben. Szerintem visszaélnek a lehetséges vásárlók szerénységével.
1-2 alkalommal betelefonáltam már a cégvezetőhöz és láttam, hogy voltak változások.
Én Pesterzsébeten a Kossuth Lajos utcában ismerek egy kínai boltot. Szuper a kiszolgálás egy nagyon kedves, rövid szőke hajú középkorú (nem kínai) hölgynek köszönhetően.
Nem tolakodó, nem leskelődik az ember után, de valahogy mindig könnyen ráakadok a boltban, ha épp nem találok valamit.
Komolyan mondom abban a boltban én mindent kütyüt megtaláltam amit nem tudtam, hogy hol máshol kereshetném.
Azt a boltot ajánlom mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!