A bolti eladók egy nagy százaléka miért hordja úgy fennt az orrát?
Éreztétek már azt mikor bementek bizonyos (márkás) boltokba, hogy az eladók végignéznek rajtatok és szinte szinte le lehet olvasni a tekintetükről a kérdést: "Mit keres ez csóró itt?" Az öltözék alapján ítélkeznek, holott nem járok koszos ruhában. Irodai munkát végzek sportosan elegáns a ruházkodásom.
Csak épp nem hordok drága márkás ruhákat, órát, ékszereket.
Ennek ellenére látszik a tekintetükben a lenézés.
Amit igazán nem értek, hogy az eladók fizetése a béka segge alatt, vagy talán a felett egy picivel helyezkedik el és mégis úgy viselkednek, mintha az arisztokrata osztályba tartoznának.
Mire ez a nagyképűség?
(Én egy átlagos budapesti bolti eladó fizetésének kb a 3x osát keresem. Mégsem nézek le senkit azért mert csak 70-140e Ft os fizetéssel rendelkezik.)
Dehogy nem nézed le, benne is van a kérdésedben:
"Amit igazán nem értek, hogy az eladók fizetése a béka segge alatt, vagy talán a felett egy picivel helyezkedik el és mégis úgy viselkednek, mintha az arisztokrata osztályba tartoznának.
Mire ez a nagyképűség? "
1.Lehet hogy nem is lenéző, csak fáradt, az nem fordult még meg a fejedben?
2.Lehet, hogy már unja asok lenéző vásárlót(mert van ilyen is bőven)és azért ilyen.
3.Manapság akárki lehet bolti eladó, akinek nem is végzettsége és fingja nincs, hogy illik a vásárlót fogadni.
4.Diplomás és rangon alulinak tartja az állást és a vásárlókat.Ezért a saját anyját is lekezeli, mikor belép.
6.Vállalkozó....
Szerintem nem lenézőek, csak fásultak. Én általában rámosolygok az eladókra amikor belépek, és láss csodát visszamosolyognak. Van, hogy fáradtak, és pont nem értik, hogy miért kellene azért a "szánalmas" fizetésért még ki is ny.ni a vevő seggét, amikor így is túlóráznak orrba szájba, no meg az esetleges lopásokért is sok esetben ők fizetnek.
Nem tudom, hogy te milyen lennél, ha belebújnál az ő cipőjükbe, és viselnéd egy kicsit. Én szerencsésnek érzem magam amiért jó munkám van és nem vagyok rászorulva egy eladói munkára,no meg nem kell a sok idióta vevőt kiszolgálnom.
Próbálj meg Te is mosolyogni, szebbé téve ezzel azoknak a napját, akiket csak lekezelnek pont úgy ahogy azt Te is tetted már a kérdés kiírásakor.
Miért vársz, ha még egy mosolyt se tudsz nyújtani. Ez persze feltételezés, de véleményem szerint 100 eladóból talán 1 aki ennek ellenére se áll a vevőhöz pozitívan.
Kedvesség nem csak az ő részükről várható el.
Csak azért fogalmaztam így, ilyen lenézö" stílusban az eladókról, mert felhborít a stílus amit tegnap tapasztaltem az ALLEE-ban egy boltban (Calzedonia). Én érzem magam hülyének, ha NEM 30e ft ért vásárlok (mint az elö"ttem és utánam állók), csak mondjuk 2700Ft-ért.
Szemmel láthatóan minden vásárló kapott valami zacskó féleséget a megvett termékért, csak én nem.
Nem mondom, hogy csak ö"k tehetnek róla és csak bennük van a hiba, és azt se mondom, hogy minden eladó ilyen, de nagyon sok van közöttük akik ilyenek.
Két emlékezetes esetet én is tudok egyébként, mindkettő vállalkozó volt, nulla eladói végzettséggel.
Egyik:Szőkített, műkörmös, kosztümös,felékszerezett, 60 éves cicababa egy lepukkant műszaki diszkontban...Mondom, hajszárítót néznék, mutat párat, felveszem, szemügyre veszem.Erre flegmán rám szól:"Mit nézeget rajta?!"
-Mondom, semmit, viszont látásra!!
Másik:Bemegyek egy butikba ahová a madár se nagyon járt(mondjuk ilyen eladóval nem is nagyon csoda).Nézegetem a ruhákat, egyszer csak rám szól a tata(eladó)"Már egyszer végignézte az összeset!"
-Mondom bocsánat, nem kötelező nekem itt vásárolni, b@ szki!-Azt becsaptam az ajtót, többet be nem tettem volna lábam oda, igaz nem is nagyon tehettem volna, mert pár hónap múlva megszünt az a butik.
Meg volt olyan is, aki 2 másodperccel azután, hogy bementem a próbafülkébe, elkezdte kérdezgetni, mint a verkli, hogy "Na, sikerült felpróbálni?","sikerült felpróbálni???", "hogy áll???","Jó lett??"Aztán mivel nem kapott választ, elhúzta a függönyt.Még szerencse, hogy nem voltam még teljesen levetkőzve.Odadobtam neki a cuccot, mondom kell a f@ sz nak, ha még azt se hagyja hogy felpróbáljam!
De mondom, ezek mind ilyen analfabéta, de gazdag vállalkozók lehettek , tulajdonosok.Ezeken a helyeken tapasztaltam csak ilyen végletesen bunkó hozzáállást.
Én is dolgoztam eladóként, mindíg igyekeztem kedves, türelmes udvarias lenni, de egy idő után nekem is elegem lett, mikor jöttek az olyan vásárlók, akik csicskának nézik a boltosokat, feltúrnak mindent direkt, hogy legyen mit összepakolni utánuk, de nem vesznek semmit és még neki állnak feljebb.Némelyik még mondja is, hogy "ez az eladó dolga, nem?".Na az ilyen esetek után én is vágtam a pofákat egy ideig.Nem lenézésből, csak mikor már az embernek a sok hülyétől kivannak az idegei, meg már a 9.munkaóránál tart, akkor nem olyan könnyű vigyorogni...
Köszönöm a válaszokat.
Meglepö" hogy nem gúnyolódott senki. :-)
Igen, az igaz, hogy én is egy hosszú munkanap után tévedtem be az üzletükbe és fáradt és egy kicsit csapzott lehettem, de hát könyörgöm munkából élek. 9-10 óra irodai munka után is fáradt az ember.... de igazatok van. Nem mosollyal mentem be, inkább olyan megfeszült volt a lelki állapotom. Ja meg mindehhez hozzátartozik az is, hogy a feleségemnek akartam venni valami szépet és férfi létemre ritkán járok ilyen csajos boltan és némileg tanácstalan is voltam ott állva a boltba, hogy valyon mi is tetszene a páromnak.
Bizonyos (márkás) boltokban, nem hétköznapi eladók vállalnak munkát. Többség: anyuci-apuci kedvenc pici csemetéje. Dús gazdag férj unatkozó felesége, akinek nyitott egy üzletet, feleség ne otthon unatkozzon.
Az ilyen helyen ritka a kedves eladó.
Nincs meg hozzá a megfelelő szaktudásuk vagy buták vagy robotol egész nap minimálbérért jutalék nélkül, persze hogy leszarja.
Aki nem ért hozzá az nem ismeri fel a vevő típusokat. Pl. én tőlem megszokták kérdezni hogy "segíthetek?" én pedig válaszolom hogy nem csak nézelődöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!