Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A terhes nők vajon hány...

A terhes nők vajon hány százaléka hordja túl a babát?

Figyelt kérdés

Mostanában minden ismerősömtől ezt hallom. Én is vártam, hogy előbb megszülök, de mind a két gyereket túlhordtam.

Melyik a gyakoribb, az, hogy előbb jön, vagy a túlhordás?

2010. febr. 20. 19:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Hogy előbb jön. Arra sokkal több idő van. ;) Egyébként meg Mo-n nagyon paráznak a túlhordás miatt. Sokszor beindítják.
2010. febr. 20. 20:34
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Különbség van a túlhordás, és a terminus túllépés között.

Túlhordásról (graviditas prolongata) beszélünk, ha a terhesség kora az utolsó rendes havi vérzés első napjától számítva eléri vagy meghaladja a 294 napot (tehát a betöltött 42 hetet), illetve a terhesség legalább 14 nappal túllépi a szülés legmegbízhatóbb becslés alapján számított várható időpontját.

Terminus túllépésről akkor beszélünk, ha a terhesség kora meghaladja az utolsó havi vérzés első napjától számított 280 napot (tehát a betöltött 40 hetet).

A túlhordás leggyakoribb oka a terhességi kor téves meghatározása. A valódi túlhordás oka az esetek többségében ismeretlen.

A terhességek mintegy 3-12 %-ában fordul elő túlhordás.

Úgyhogy ez biztos, hogy kevesebb, mint akik a 40. hét előtt szülnek, viszont ha belevesszük már a terminustúllépés időszakát is, szerintem még így is kevesebb, viszont lehet, hogy az utóbbi időben megnőtt az ilyen esetek száma, én is sokat hallom, és meg is lep.

2010. febr. 20. 21:12
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát én a túlhordók táborát erősítem, a barátnőm is.

De inkább később, mint sokkal hamarabb. :)

2010. febr. 20. 21:34
 4/6 A kérdező kommentje:
Az orvosom is mindig azzal jön, hogy nem hordom túl, csak a 42. hét után. Viszont az első gyerekemnél 5 napos terminus túllépés után zöld volt a magzatvíz. Úgyhogy az túlhordás volt, hiába beszél nekem. Egyébként mi ovulációs tesztet használtunk, úgyhogy 2-3 napra pontosan meg tudom mondani, mikor estem teherbe. Mégis késik a baba.
2010. febr. 20. 22:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Érdekes ez a túlhordás téma, mert elvileg még a 43. hét is normális lehet. De manapság az a szokás, hogy meginditsák a szülést, ezért lepődünk meg a 40. hét után. Én speciel 38. hét után szültem :)
2010. febr. 20. 23:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Én a kiszámított időponthoz képest 10 nappal később szültem. De biztos, hogy késett, mert 4,5 kg-os lett a baba.
2010. febr. 22. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!