Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van ennyi tétlen,...

Miért van ennyi tétlen, beletörődöm ember? Miért nem próbálnak lépéseket tenni a jobb életért?

Figyelt kérdés

Valaki magyarázza el nekem, hogy sokan miért lébecolnak az életben egy helyben. Pl. keveset keres, de inkább a régi munkahelyen marad, minthogy új állást keresne még akkor is , ha van lehetősége.

Vagy, miért sír valaki, hogy nincs pénze kajára de rendeszerint a dohányboltba látom bemenni? A cigire elköltött pénzből lényegesen több kaja lenne! Munkanélküli miért nem használja ki a tanfolyam lehetőségét amit a munkaközvetítő ajánl ingyenesen? Annyira sokan a környezetemben "csak" sírnak, amikor meg tanácsot kapnak, akkor mindig jön egy de. Miért?? Olyan sokszor megkapom, hogy nekünk könnyű, mert jól keresünk, (pedig sztem teljesen átlagos fizetésünk van) csak épp azt nem nézik , hány évet tanultunk munka mellett a férjemmel, és hogy mennyi munka áll a pénz mögött. Hogy hétvégét is hasznosan töltjük el, nem szórjuk a pénzt, hanem takarékoskodunk, nem dohányzunk, amikor meg kell húznunk a nadrágszíjat, akkor bizony megtesszük. A cigire oly sokszor hallom azt a kifogást, hogy ez az egy öröme az életbe.. Ezen mindig kiakadok!!

Annyira érdekesek az emberek, kicsit olyan ez, mikor fogyok azt senki nem veszi észre, de ha hízok, akkor egyből jönnek a kérdések, hogy most híztál nem? Miért szeretik az emberek az álló vizet? Miért van ez a borzasztó nagy irigykedés, rosszindulatúság?

2013. okt. 10. 10:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Ezek szerint nem lehet kijelenteni, hogy minden ember a saját maga sorsa kovácsa??"

De igen. Sokgyerekes családba, mélyszegénységbe születtem. Most Svájcban élek, egy bankban dolgozom, míg a testvéremnek a családi összejöveteleken mindig az a fő téma, hogy hogyan lehet spórolni, sosem az, hogy hogyan tudnának előrébb lépni, fejlődni, többet kihozni magukból. Hab a tortán, hogy én is mindig megkapom tőlük, hogy szerencsés vagyok. Ugyanonnan indultunk, csak én -velük ellentétben- nem bulizással töltöttem a tizenéveimet, de szerintük "csak" szerencsés vagyok... áh, az ilyenekre rá kell hagyni, úgysem fogják megérteni soha, hogy ha a sorsáért felelős embert akarja látni, akkor nézzen tükörbe..

2013. okt. 10. 12:35
 12/12 A kérdező kommentje:

Hát igen. :-)

Kicsiben a sztori: 3 évig gyűjtöttünk egy telekre. Megvettük. = szerencsénk van, drágán vettük, messze van, volt a reakció, mindent mondtak, csak azt nem , hogy ügyesek vagyunk. Szépen rendbe tettük, termeltünk, megettük, elraktuk stb = nekünk milyen jó, mert ott a kert, ahol termelhetünk. Amikor adtunk a cseresznyéből, azt hallottam vissza, hogy milyen kukacos, ment az egész a kukába. Nekem még mindig itt figyel a fagyasztómba, meg az üvegekbe érdekes.. (munka, gyerekek mellett amúgy)

Most eladtuk kicsit drágábban = szerencsénk van. :-)

Mit várjon az ember idegenektől, ha rokontól is ilyesmi kritikát kap.

Ismerősök nem tudták fizetni az autó részleteit = elvitte a bank, a szemét bank.

Mi sem tudtuk =időben eladtuk, kis gyűjtés után vettünk egy régebbit. =szerencsénk van. ???? Ezeket bírom.

A családban különben van külföldön élő, és ők is nagyon , de nagyon megdolgoznak a pénzükért, és annyiszor hallom, hogy áhh, nekik milyen jó, hiszen külföldön kolbászból van a kerítés.

És ami a legjobban tetszik: egy időben a férjem foglalkozott autókersekedéssel. Nem egyszer fordult elő, hogy néhány nap munkával kikupálta az adott autót, és sokkal drágábban adta el. Vagyis, az emberek borzalmas lusták utánajárni, megcsináltatni, inkább aránytalanul többet fizetnek. (amikor nincs pénz magyarországon)

2013. okt. 10. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!