"Mi kell a sikeres élethez"? Nem tudom miért voltak ezen ennyire meglepődve.
Etika órán. arról beszéltünk, hogy mi kell a sikeres élethez , hogy nagyra vigyük, ezt le kellett írnunk a füzetbe, és elmondani. Mindenki olyanokat mondott, hogy
- jólneveltség
- diploma
- szakma, meg ilyenek...
Én ezeket írtam le:
-pénz
-kegyetlenség
-haszonbarátság
-megfelelő kapcsolatok
-rafináltság.
Meg kellett őket indokolnom amik az alábbi érveim voltak:
Pénz: Ha valaki vállalatot akar alapítani, annak hivatalossá tétele is, eléggé sokba kerül, ezen kívül, a vám, adó, és ha az apeh is talál valami gikszert, ezenkívül, az alkalmazottak fizetése, + ha valakinek cégháza is van, annak is van kiadása.
haszonbarát: Ki kell használnunk az embereket, hogy a csúcsra jussunk, ha nagyobb bevételt akarunk magunknak, kell egy olyan ember, akit ha kell, nagyon támogatunk, de a cél érdekébe, a földbe tiporunk, így juthatunk fel a csúcsra.
megfelelő kapcsolatok: Az üzleti világba kellenek kapcsolatok, pl: árfolyam emelkedések, és stb...
rafináltság: Mindig ki kell ügyeskedni, hogy mit kell, hogyan csinálni, ha kell hazudni is kell, az ügy érdekében.
kegyetlenség: Arra csak ennyit mondtam: "Az élet kegyetlen , nekünk is annak kell lenni."
Nagyon megvoltak lepődve, de én csak a reális gondolataimat mondtam el. Aki túl "jó kislány/ jó kisfiú a munkában azt csak kihasználják...
Mi a véleményetek? Lehet túl durva voltam? Szerintem ilyen az élet, nem kell áltatni, tudom hogy a tanár is az olyat várta el, hogy diploma, meg ilyenek... De nem ilyen sajnos a való élet.
13/F
Amit az osztálytársaid írtak: ha ezt az elvet követi valaki maximum egy jól fizető állást tud összehozni.
Amit te írtál:könnyen elérhetsz egy magas színvonalú életet, de ez az ember függ másoktól plusz egy rakás embert hátba támadott, tönkretett. Igencsak résen kell lennie nehogy vele is ez történjen, vagy nehogy egy kocsi csomagtartójába kerüljön.
A sikeres élethez pontosan az kell amit senki nem írt le: a dolgokról másképpen gondolkozni, merni új utakon járni, amikor mindenki azt mondja hogy ezt nem így szoktuk, ez nem fog működni, amikor l3hujéznek akkor is mész szemben a széllel és ujjat hozol létre akkor leszel sikeres.
#14-s:
Mint tudod, az ember törekvő lény, és mindig a legjobbat, a legtöbbet akarja kihozni mindenből. Rövidebben azt akartad leírni, hogy nézzük a dolgoknak a pozitív oldalát, de a negatívat is figyelembe kell venni. Ha nem vetted volna észre egyébként, az ember a legkegyetlenebb faj a földön, amibe én, te és MINDENKI beletartozik. A sikerért meg kell szenvedni, fel kell húzni egy falat az üzlet, és az érzelmek között, mivel ahogy szokták mondani: Az üzletbe nem lehet érzelmeket belekeverni.
A rossz oldalon állsz kérdező, meg az apád is. Tény, hogy gonoszsággal is lehet sikereket elérni, de szeretettel is lehet: ha nem kihasználni akarod az embereket, hanem adni nekik valamit, amitől ők többek lesznek, vagy előbbre jutnak, vagy jobban érzik magukat. Így lehet egyre több ügyfeled, akik hosszú távon is megbecsülnek. Ez valamivel lassabb, de stabil építkezés.
A te módszered működik 5-10 évig, aztán elkerülhetetlenül bukás lesz belőle. Ha túl sok embernek rálépsz a tyúkszemére, akkore előbb-utóbb a tiedre is rálépnek. Többi ilyet láttam már, az ismerősök körében is. A medencés ház már persze megvan, de aztán becsődölt és most kénytelen kulimunkát vállalni és azon töpreng, hogyan etesse a gyerekeit. Ha a faterod is igy gondolkozik, akkor rátok is ez a sors vár.
"haszonbarát: Ki kell használnunk az embereket, hogy a csúcsra jussunk, ha nagyobb bevételt akarunk magunknak, kell egy olyan ember, akit ha kell, nagyon támogatunk, de a cél érdekébe, a földbe tiporunk, így juthatunk fel a csúcsra."
Nem figyelted meg pontosan a szempont megfogalmazását. "Ha kell nagyon támogatunk."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!