Miért van az, hogy szerintem túl gyorsan növünk fel?
Mert azt sulykolják
Agyonterhelt a fiatalság.
Mindent elvárnak tőlük. És megy a szülőtől is a szent duma hogy én már ilyenidős koromban ezt meg azt csináltam.
((-Csináltál te,, öreganyád térde kalácsát))
És míg fiatalok vagyunk el is hisszük ezeket és megakarunk felelni ezeknek az elvárásoknak. Szerintem ezért nőnek növünk fel túl gyorsan.
Ha a szülők nem is ilyenek de a példa ragadós hiszen az iskolákban lesznek mindíg olyanok akik követendő példának tekintünk.
Mert muszáj.
Már az általános iskola 7. osztályában azért tanulunk, hogy az év végi osztályzataink megfeleljenek egy jó középiskolának, ezzel megalapozva a jövőnket.
13-14 évesen felvételit írunk, aminek szintén nagy súlya van. Az iskola választásról nem is beszélve.
És ilyenkor jön a java... Rengeteg tanulás, még több stressz, majd érettségi, esetleg közben már diákmunka, jön a főiskola, vagy a nagybetűs élet, rezsivel, bérletidíjjal, és munkahellyel.
Egyre nagyobb a teher, állítom, nagyobb stressznek van kitéve egy kamasz, aki tisztában van a tanulmányi eredményei jelentőségével, mint egy felnőtt, akinek már biztos munkahelye van.
Hogy vezeti le a feszültséget egy felnőtt? Barát/barátnő, alkohol, dohányzás, bulizás.
Egy tinédzsernek ugyanúgy le kell vezetnie a feszültséget, mint egy felnőttnek.
Erre sokan azt mondják, hogy még fiatalok hozzá. Na igen, de a rengeteg teherhez nem fiatalok? Vagy esetleg a 18. szülinap egy varázslatos esemény, ami után minden tini megtudja ítélni, beszabad -e rúgnia, rágyújthat -e, lehet -e szexuális élete?
A nemi élet, a dohányzás, és az alkohol fogyasztás jellemzően a felnőtt korhoz van kötve, és mivel a tinédzserek is élnek ezekkel, nyílván "felnőttesebbnek" tűnnek. Azok is.
A baj ott van, hogy egy átlag felnőtt azt látja, ahogy a felelőtlen gyökér összehányja a tereket, Facebookon villog az elfogyasztott alkoholmennyiséggel, vagy buszon él nemi életet.
Tapasztalatból mondom, hogy a fiatalok nagy része nem ilyen. Meglepődnétek, ha tudnátok, hány jó tanuló, példás magaviseletű gyerek bulizik, iszik, dohányzik, és soha egy szót sem szól róla...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!