Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehetnék csendesebb,...

Hogyan lehetnék csendesebb, megfontoltabb?

Figyelt kérdés
Alapból nagyszájú, beszédes alkat vagyok, és valószínüleg a neveltetésem miatt ("aki nem beszél az nem tud, aki nem tud az hülye"). Azt vettem észre magamon, hogy túl sokat fecsegek, kellemetlenül sok információt osztok meg. Hogy lehet mérsékelni a közlésvágyat?
2013. szept. 25. 14:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Sok odafigyelés, önkontroll.
2013. szept. 25. 14:12
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha szeretnéd, hogy egy tulajdonság a tiéd legyen, viselkedj úgy, mintha már megszerezted volna.
2013. szept. 25. 14:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Én naplót írok és ott elmondom a bajomat, okosságaim, hülyeségeim. Sok-sok oldalon keresztül. Vagy feljövök ide és itt sopánkodom vagy osztom meg az örömöm. Talán kicsivel kevesebbet beszélek és jön hozzá az önkontroll nincs olyan nagy beszédkényszerem.

Meg van egy bizalmasom akinek tényleg mindent elmondhatok, tanácsot kérhetek és abszolút nem néz hülyének, így kedvel ahogy vagyok.

25/N

2013. szept. 25. 14:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Második nagyon jót írt!

Az a fontos, hogy tudatosítsd magadban, nem ilyenkor, hanem amikor konkrétan árad belőled a szó, figyelj oda magadra és a beszélgetőpartnerre, igyekezz többet kérdezni, mint mondani.

De megjegyzem, néha hülyén veszi ki magát. Én a haveri-baráti társaságaimban bőbeszédű vagyok, úgy éreztem túlságosan is, szépen visszavettem a hangomból, hagytam, hogy mások vigyék a társalgást. Az eredmény: mély, hosszú hallgatások a társaságomban, majd elkezdtek nyaggatni, hogy vessek már fel valami témát, beszélgessek, ne legyek már ilyen csendes, mert nélkülem leül a társalgás, mint az iszap. :) Ez így többször is.

Úgyhogy maradtam beszédesebb és hangosabb, de azért (amikor eszembe jut) odafigyelek, hogy kicsit visszább vegyek.

2013. szept. 25. 15:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Legyenek titkaid.
2013. okt. 6. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!