Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ilyen elutasítóak a...

Miért ilyen elutasítóak a férfi munkaadók, csak azért mert nő vagyok?

Figyelt kérdés
Munkát keresek, és már a 3. helyről kapom meg, hogy NEM mert nő vagyok. És ezt így kerek perec az arcomba. Olyan helyeken próbálkoztam, ahova tapasztalatom is van ráadásul, már az egyik biztos is volt szinte, de mivel többen voltak tulajdonosok, az egyik mondta, hogy tökéletes vagyok a pozícióra, de majd még megkérdezi a társát. Erre a társa mondta, hogy lehet nem kéne nőt felvenni. Teszem hozzá irodai munkáról volt szó. Már nagyon el vagyok keseredve:( Mert ha nem felelek meg a követelményeknek elfogadom, hogy nem az enyém az állás, de ilyen indokkal elküldenek, annyira felháborít! Nagyon nem akar összejönni. Mit tegyek ilyen esetben? Miért ilyen nehéz ez a munkakeresés? Vagy ismerős kell mindenhova vagy férfi:S

2013. szept. 25. 08:06
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha férfiak között dolgozik egy nő, akkor egy kicsit raffináltam kell legyen, s keményebb, ugyanúgy, mint a fiús anyukáknak is, mertcsak úgy tudod őket karban tartani, mitn kollégákat.

Pasi főnök szempontból pedig azt mondom, hogy jobb, mint a női főnök, viszont keményebben is kell dolgozni és gyorsabban, s azon kívül semmi más baja nem lesz veled.

2013. szept. 25. 09:38
 12/25 anonim ***** válasza:
65%

Nem akarsz velük genya lenni??Nehogy már te sajnáld meg őket, ne félj ők sem agyalnak rajta, i lett a sorsod miután elküldtek!Muszáj az álláskeresőknek kiállni magukért!Ha munkát keresni nem esik nehezedre, igazán elsétálhatsz a városi munkaügyi bíróságra vagy egyesületekhez is, ahol az ilyen ügyekkel foglalkoznak.

Sok sikert!

2013. szept. 25. 09:48
 13/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Arra viszont reagálnék, hogy valaki kb plázacicának állít be. Közöm nincs az olyan kinézethez, tisztában vagyok vele, hogy kell megjelenni egy állásinterjún. Tanították nekünk anno, mit kell mondani, hogy kell öltözni, itt Borsod megyében azt gondolom a fizetési igényem se nagy. Nem állítom be magam tökéletesnek, biztos van benne is hiba, itt most konkrét arról a példáról van szó, hogy amiatt küldtek el mert nő vagyok! De, hogy mondjak mesébe illő dolgokat is, volt olyan pl, hogy azért nem kaptam meg a munkát mert nem tettem szét a lábam a főnöknek, vagy ismerősöket vettek fel függetlenül a szakmabeli tudástól, vagy 20 éves lányok csoportos interjún, a helyes fiúkat vették fel, ez utóbbi egy telefonos ügyfélszolgálati munkánál volt, teszem hozzá erre a pozícióra egy beszédhibás fiút vettek fel mert helyes volt. De nem ez a lényeg ebben a témában, csak a kíváncsiak kedvéért írtam le.
2013. szept. 25. 09:51
 14/25 anonim ***** válasza:
33%

09:34

Munkáltató-e vagy?

Tipikus, akár még a hajszínt meg a magasságot is felsorolná kifogásnak!

Nem az álláskeresőben kell keresni az esetleges hibákat, hanem a munkáltatóknak kellene visszavenni az idióta, abszolút irreális elvárásaikból, mert jó dolgukban már azt sem tudják, mit akarjanak!!Te is visszaolvashatod a listádat és rá fogsz jönni, hogy amit felsoroltál, az nem hús-vér ember, hanem egy idealizált robot.

Valóban vicc, amit csinálnak!...

2013. szept. 25. 09:52
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látszik, rosszul tanítják, hogy kell öltözni és mit kell csinálni interjún.

Én legközelebb egyszerűen nyakamba akasztok egy kolompot, meg egy táblát azzal a felirattal, hogy "díjnyertes fejőstehén vagyok, kiváló igavonó állat!Fizetést nem kérek!"

Úgyis ilyet keresnek mindenhol, ne legyünk álszentek.

2013. szept. 25. 09:57
 16/25 A kérdező kommentje:
Akik így mellém álltatok most megmondom őszintén nagyon jól esik! Kicsit jobb lett a kedvem is:) Természetesen elfogadom a többi választ is, nem akarom magam áldozatnak beállítani. Csak az bánt, hogy 3 szakmával amire kidobtuk a pénzt egy szalagmunkára mehetek csak. Nem tudom egyébként mire mennék azzal ha jelentem, bizonyítékom nincs rá, hogy ezzel az indokkal küldtek el. Úgy is azt mondanak amit akarnak. Akármilyen indokot kitalálhatnak.
2013. szept. 25. 09:57
 17/25 A kérdező kommentje:
Egyébként a 15-ös válaszolónak: több iskolában is rosszul tanítják? Ez érdekes. De egyébként még egyszer hangsúlyozom, hogy nem erről van szó. Hanem az indokról. Akkor mondja nekem azt a munkáltató, hogy nincs megfelelő tudásom a munkára, írasson velem tesztet, vagy mondja meg hogy nem tetszik ahogy öltözöm vagy beszélek, oké elfogadom. De az hogy nő vagyok? Vicc!
2013. szept. 25. 10:01
 18/25 anonim ***** válasza:

09:34 vagyok.

Munkáltató-e vagy? Nem!

Ahogy írtam is, egy kétgyermekes családanya vagyok. Ha elolvastátok amit írtam, akkor az a sor se kerülte el a figyelmeteket, hogy én nem azt mondom hogy a kérdező ilyen az interjún. Tipikus hibákat soroltam fel.

Amúgy szerintem minden kifogás. Ha álom munkát keres valaki, akkor persze hogy nem tud elhelyezkedni.

Nekem az elmúlt két év során ez az 5. munkahelyem. Ebből egyszer költöztem, az irodavezetői állást azért hagytam ott, utána dolgoztam 3 hónapig egy webes cégnél, azt is otthagytam mert nem tudtam azonosulni vele, majd más nem volt, vendéglátóztam két helyen. Most végre visszakerültem a régi jól bevált irodába.

Aki akar, az igenis el tud helyezkedni. Ha nő ha nem az. Nem kell ilyen szerencsétlennek lenni. Ez két elhanyagoltnak mondott megyében történt, az ország ellentétes pontjain.

2013. szept. 25. 11:31
 19/25 A kérdező kommentje:
Én nem az álom munkát keresem, de ez ki is derült szerintem. Egyébként eddig csak fizikai munkát végeztem az 55 kilómmal. Dolgoztam már dinnyeföldön, raktárban pakoltam 12 órát heti 6-7 napot és elnézést, hogy nem akarom tönkretenni magam és ki akarok ebből "törni". Ahogy olvashattad is szinte bármit elvállalok, de az ilyen elutasítást nem tudom elfogadni, hogy "mert nő" csupán ennyi a problémám. Egyébként meg amelyik főnöknek tényleg az számít, hogy mit tudsz mennyire vagy jó munkaerő, azt rohadtul hidegen hagyja, hogy miben mész egy interjúra. Páromnak ilyen a főnöke. Képzeld farmerban ment és mégis megkapta a munkát, mert az számított mit tud.
2013. szept. 25. 11:47
 20/25 anonim ***** válasza:
36%

Igaza van a kérdezőnek.:S Csakis azokat a nőket vesznek fel aki csinos és meg lehet b....

Nő vagyok és sehol nem vesznek fel.Hiában van végzettségem,szakmáim,munkatapasztat,egyedülálló,nem dohányzó, 24 éves SEHOL nem vesznek fel.Én egy alacsony kövér,csunya nő vagyok és ezért nem vesznek fel.Nekem is voltak már mesébe illő jelenetek mikor el mentem a munka felvéterre és persze nem vettek fel.:S

2013. szept. 25. 13:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!