Hogyan lehet valakiről megtudni hogy művelt e?
Az abszolút műveletlenségre a jeleket szeirntem már nagyjából leírták:
Szűk szókincs, sok káromkodás, suk-sük használata kijelentő módúnak szánt mondatokban, "he" szócska mondat végére illesztése, hanghordozás, hanglejtés. Írásban még könnyebb, számomra nagyon kiábrándító, ha valakinek tele van helyesírási hibákkal az írása.
De elsővel picit vitatkoznék :) Szépen beszélek, műveltnek és intelligensnek tartom magam. Azonban ha valaki a festészetről kezd el velem beszélgetni, akkor végem van :D Ismerem pár magyar festő nevét, meg néhány külföldiét. Talán ha nagyon rámijesztenek egy-két művüket is fel tudom sorolni. De csak a nagyon ismerteket, és a legtöbbet azt sem tudom, hogy néz ki, csak a címét tudom, pl Rőzsehordó asszony. Szóval festészetben engem nagyon meg lehet alázni, természettudományokban már annál kevésbé :) Ennek ellenére műveltnek tartom magam. Más emberben is inkább az összképet nézem, hogy egészsében mennyire széles a látóköre, és nem feltétlenül a tudást, hanem a tájékozottságot "értékelem". Az alapján a tudományág alapján, amiben te jó vagy nem szabad megítélni a másikat, hiszen könnyű nekem leendő vegyészként kémiából osztani az észt mondjuk a közgazdász ismerőseim között, akik 8 éve nem tanultak kémiát és amikor volt ilyen tárgyuk, akkor sem érdekelte őket különösebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!