Ti hogyan motiváljátok magatokat, hogy megtegyetek olyan dolgokat, amelyek előbbrevisznek az életben?
Figyelt kérdés
Miközben lusták vagytok és nincs kedvetek hozzá, de az eredményt azért élveznétek.2013. szept. 19. 19:56
1/6 anonim válasza:
Elérhető kisebb célok,amik tovább visznek egy nagyobbhoz.Önmegvalósítás,amiben csak fejlődni tudsz.Persze ,ha lusta vagy alapból,akkor ne várj csodát.
2/6 anonim válasza:
Gondold végig, hogy milyen hasznod származna belőled, és mondd azt hogy "a fenébe is megcsinálom". Ha egyszer elhatároztad akkor NE állj meg! Ez a legfontosabb. Ha valami nagyobb dolgot szeretnél elkezdeni, az is sokat segít, ha társakat keresel -szerintem nem igaz hogy aki lusta az ne várjon nagyot-. Igaz, a "nagyért" dolgozni kell.
3/6 A kérdező kommentje:
Egyetértek, hogy társakkal könnyebb, továbblökik egymást a holtpontokon.
2013. szept. 19. 20:19
4/6 anonim válasza:
Ún. szalámi technikával. Szeletenként. :) Ha valamit meg kell tennem, a magam érdekében, de nagyon lusta vagyok, én azt csinálom, hogy részletenként csinálom végig. Pl, ha meg kell írni egy levelet, amihez nagyon nincs kedvem, akkor először leteszem a papírt, és a tollat az asztalra. Fordulok kettőt, teszek-veszek, majd leülök és átgondolom. Ha jön valami, leírom, de ha nem megy, nem erőltetem, hagyom leülni magamban, és így előbb-utóbb a végére érek. Hidd el, szinte mindennél működik, csak el kell kezdeni, és kis lépésenként végig tudod csinálni.
5/6 anonim válasza:
Nagyon jó a kérdés és minden korosztálynak szól :).
Igen, lépésenként-szeletenként, ezzel én is egyetértek. Nagyon apró lépésekkel, mint ahogyan azt a suliban is tették velünk a tanárok :). Viszont azt adod cserébe, hogy ha nincs kedved, akkor is csinálod, unalomból, majd utána egy olyan igazán jót, amit nagyon szeretsz :P.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, jöhetnek még ötletek! :)
2013. szept. 22. 10:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!