Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti hogyan motiváljátok magatok...

Ti hogyan motiváljátok magatokat, hogy megtegyetek olyan dolgokat, amelyek előbbrevisznek az életben?

Figyelt kérdés
Miközben lusták vagytok és nincs kedvetek hozzá, de az eredményt azért élveznétek.
2013. szept. 19. 19:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Elérhető kisebb célok,amik tovább visznek egy nagyobbhoz.Önmegvalósítás,amiben csak fejlődni tudsz.Persze ,ha lusta vagy alapból,akkor ne várj csodát.
2013. szept. 19. 20:04
 2/6 anonim válasza:
Gondold végig, hogy milyen hasznod származna belőled, és mondd azt hogy "a fenébe is megcsinálom". Ha egyszer elhatároztad akkor NE állj meg! Ez a legfontosabb. Ha valami nagyobb dolgot szeretnél elkezdeni, az is sokat segít, ha társakat keresel -szerintem nem igaz hogy aki lusta az ne várjon nagyot-. Igaz, a "nagyért" dolgozni kell.
2013. szept. 19. 20:16
 3/6 A kérdező kommentje:
Egyetértek, hogy társakkal könnyebb, továbblökik egymást a holtpontokon.
2013. szept. 19. 20:19
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ún. szalámi technikával. Szeletenként. :) Ha valamit meg kell tennem, a magam érdekében, de nagyon lusta vagyok, én azt csinálom, hogy részletenként csinálom végig. Pl, ha meg kell írni egy levelet, amihez nagyon nincs kedvem, akkor először leteszem a papírt, és a tollat az asztalra. Fordulok kettőt, teszek-veszek, majd leülök és átgondolom. Ha jön valami, leírom, de ha nem megy, nem erőltetem, hagyom leülni magamban, és így előbb-utóbb a végére érek. Hidd el, szinte mindennél működik, csak el kell kezdeni, és kis lépésenként végig tudod csinálni.
2013. szept. 19. 21:41
 5/6 anonim ***** válasza:

Nagyon jó a kérdés és minden korosztálynak szól :).

Igen, lépésenként-szeletenként, ezzel én is egyetértek. Nagyon apró lépésekkel, mint ahogyan azt a suliban is tették velünk a tanárok :). Viszont azt adod cserébe, hogy ha nincs kedved, akkor is csinálod, unalomból, majd utána egy olyan igazán jót, amit nagyon szeretsz :P.

2013. szept. 21. 22:29
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, jöhetnek még ötletek! :)
2013. szept. 22. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!