Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ítélik el azokat, akik...

Miért ítélik el azokat, akik csak a "mának élnek"?

Figyelt kérdés

Én egyre többet tapasztalom, hogy aki a Carpe Diemet követi, azt lenézik. Én is ezt követem, és mikor valakinek megemlítem, mert szóba jön, vagy rákérdez az elveimre, és mondom neki, akkor felvonja a szemöldökét, vagy megjegyzi, hogy butaságot csinálok vagy épp nem vagyok normális. Vagy a korommal van a baj? 16 évesen nem követhetem ezt az elvet?

Ti mit gondoltok?

2013. szept. 10. 19:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
44%
Mert ők azok, akik 30 körül arról bégetnek, hogy ez az ország szar, aki vitte valamire az biztos csaló és egyébként is a pénz az hülyeség, majd a végén kölcsönkér és felháborodik, ha nem kap.
2013. szept. 10. 19:14
 2/12 anonim ***** válasza:
79%

Nem kerepelek bele mások életébe. A kérdésre válaszolva viszont azt mondanám, hogy már/még nem abban a korban vagyunk, ahol ezt helytálló lenne. Valami olyasmit érzek, mintha előnyösebb lenne hosszú távra tervezni, hogy később is jó legyen, biztonságba legyek. Persze ezzel együtt is lehet egy csomó mindent megvalósítani.

Egyébként szerintem az "élj a mának" elvet azzal (is) azonosítják, hogy igyá', dugjá', szarj bele mindenbe és mindenkibe. Tedd tönkre magad, 25 évesen már se tüdőd se májad ne legyen.

2013. szept. 10. 19:16
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

Ja... csak 16 vagy... így már annyira nem gáz. Majd egyszer felnőtt leszel és akkor megérted kérdező. :)

Most még kislány vagy és nem vagy annyira értelmes, hogy megértsd azt, miért nem értenek egyet a világképeddel... de mondom, most még nem gáz annyira, ha a "mának élsz" kislány vagy.. kisgyerek.. élvezd ki, mert már nem sokáig maradsz az.

2013. szept. 10. 19:18
 4/12 A kérdező kommentje:

Mikor a jövőmre gondolok, én pont ezt nem akarom látni. Én nem akarok azok a negatív "robotok" közé tartozni majd, akik dolgoznak, adót fizetnek (jó ezek elkerülhetetlenek), kialvatlanul kelnek, sokat beszélnek arról, hogy milyen rossz az ország, a politika, és hogy nincs pénz, családot alapítanak, beállnak a sorba és úgy mondják, hogy "szabad vagyok".

Én is akarok dolgozni, de csak azt amit szívesen csinálok, mert nem fogom olyanba ölni az időm vagy az életem ami nem tesz boldoggá. Mindig azt nézem, hogy mi tesz boldoggá, én nem akarok a fentebb említett emberek közé tartozni. Nem ítélem el őket, mert senkit nem ítélek el, csak nem akarom az életüket élni.

Ez jó vagy rossz meglátás?

2013. szept. 10. 19:18
 5/12 anonim ***** válasza:
Ők sem önszántukból váltak robottá. És ha felnősz is, nem kell beállnod a sorba. Ez /nem/ az élet rendje, csak egy fajta morbid "kényelmesebb" megoldás. A te életedet te alakítod, ha jobbat akarsz, tegyél érte.
2013. szept. 10. 19:23
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak a mának élsz, akkor mikor fogsz haladni? Mikor tudsz elköltözni a szüleidtől, mikor tudsz utazgatni, miből akarod finanszírozni a gondtalan életedet? Nem krlak elkeseríteni, de pont azokból lesz "robot" akik nem tesznek minden áldott nap a jövőjükért valamit, mert aztán csak kulimelóra lesznek jók.
2013. szept. 10. 19:26
 7/12 anonim ***** válasza:
80%
Szabadon, nyomorban fogsz meghalni, fiatalon. (Ha nem változol). Ebben a világban harcolni kell önmagadért. Ha nem teszed, eltaposnak. Dolgozhatsz majd másoknak, vagy éhen halsz még hamarabb. Ahhoz, hogy azt tedd, életedben amit szeretnél, keményen meg kell küzdeni az elején. Nem akarsz beleszólni mások életébe, de egyre kevesebbet is tudsz beleszólni. Majd ők irányítanak téged. A vége mindig nyomor...
2013. szept. 10. 19:28
 8/12 A kérdező kommentje:

De biztosan nem fogok nyomorban meghalni fiatalon. Sokat tanulok és sokat fogod dolgozni, nyáron is diákmelóztam és mindezt azért mert nagyon szeretem. Szeretek tanulni és dolgozni is. Van elképzelésem, ami mellett kitartok és szerintem jól meg is lehet élni belőle.

A családomtól pedig nem akarok elköltözni (bár ez már nem ide tartozik) mert csak apám van, anyu sajnos már nem él, apámnak is csak én vagyok, és amíg ennyit segít én nem akarok csak úgy lelépni mert neki sem könnyű, egyedül még rosszabb lenne.. És ezt pedig nem kötelességnek érzem, szeretek apámmal lakni, nagyon jól elvagyunk.

2013. szept. 10. 19:35
 9/12 anonim válasza:
100%
Azért nézik le az Carpe Diem elvet, mert manapság fogyóban van az olaj, a víz, stb. Emiatt a dolgokat be kell osztani. Szerintem élj olyan elv szerint, amiképp én: Élj a mának, de gondolj a jövőre!
2013. szept. 10. 21:45
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Kíváncsi lennék, hogy ez miben nyilvánul meg az életviteledben. Nem kritizálni akarlak, csak hát a Carpe Diemet kétféleképp lehet értelmezni. Akik a homlokukat ráncolják, nyilván arra gondolhatnak, hogy te egy felelőtlen, következményekkel nemtörődő, élvezethajhász ember lennél, aki nemet mond mindenre, ami egy kicsit is ellenére van. Egy heroinista is magáénak mondhatja ezt az életstílust, mivel csak a napi adagja érdekli. Örömmel közösül egy AIDS-es nővel, hisz az negatívan nem befolyásolja az aznapját. A mának él az is, aki a fizetését egy nap alatt elissza, eljátssza. És még sok hasonló életfelfogású embert felsorolhatnék, de te gondolom nem ezek közé tartozol, hisz konkrét képed van a jövődről, és van életcélod.

Az "élj a mának" életfelfogás nemfeltétlen zár ki távolabbi terveket, jövőbeli elgondolásokat, csupán azt, hogy az idő múlásán töprengjünk, rágódjunk a múlton, és aggódjunk a jövő miatt. Lehet ez egy pozitivista gondolkodásmód is. Minden nap megismételhetetlen, így hát becsüljük meg azt, használjuk ki a kínált lehetőségeit, hozzuk ki belőle a maximumot, találjuk meg a dolgok jó oldalát, és keressük benne azt, ami álltál örömünket lelhetjük benne.

Ha valaki helyteleníti az életfelfogásodat, annak magyarázd el, hogy te melyik, táborhoz is tartozol, mert lehet csak nem érti.

2013. szept. 11. 01:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!