Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mitől lesz valaki igazi őrült?

Mitől lesz valaki igazi őrült?

Figyelt kérdés

Azon gondolkodtam már sokszor ,hogy miért bolondulnak be egyes emberek? És mások miért nem?

Ez veleszületett tulajdonság /hajlamosság vagy kialakul

Mi zajlik le egy örült fejében olyankor mikor rájön a bolondóra?

Én mindíg attól félek ha ilyen idegbeteg emberekkel vagyok körülvéve hogy én is az leszek.

Például nagyapám hadifogoly is volt évekig és öreg korában is normális gondolkodású nyugodt ember maradt. Anyám nem volt hadifogoly sőt egész életében semmiért nem kellett a kisujját se mozdítania és komplett idegbeteg néha. Ez miért van?

2013. szept. 3. 12:42
 1/2 anonim ***** válasza:
74%

Éppen hogy a háborúban nem lesznek az emberek őrültek, hiszen nem érnek rá semmin rágódni, hanem a túlélésért küzdenek.

Az idegbaj a béke nyavalyája.

2013. szept. 3. 12:47
 2/2 anonim ***** válasza:

Őrült vagy bolond alatt mit értesz pontosan? Mentális beteget? Elég sokféle mentális betegség van, és sok minden előidézheti.

Lehet genetikai tényező vagy hajlam, más betegség szövődménye, (főleg gyerekkori) súlyos traumák, rossz szocializáció, szörnyű élettapasztalatok eredménye, hormonális eredetű, neurológiai rendellenesség, biokémiai egyensúlyzavar, bizonyos addiktív szerek tartós használata, bizonyos káros anyagokkal hosszú távú, tartós érintkezés, vagy fejsérülés következménye, stb, általában nem egy szem kiváltó ok van, hanem komplex, összetettebb téma.

Attól, hogy valaki kiállhatatlan természetű, még nem biztos, hogy elmebeteg, és attól, hogy valaki nyugodtnak, békésnek látszik, még nem 100%, hogy egészséges. Természetesen ezzel nem azt mondom, hogy a nagypapáddal baj vagy vagy anyáddal nincs, csak hogy nem véletlenül bonyolult témakör a diagnosztika.

2013. szept. 3. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!